Ege Bölgesi Geleneksel Mimarisi, Şenlik Veya Festivalleri, Geleneksel

c15

Bu yazımızda Ege Bölgesi geleneksel mimarisi, şenlik veya festivalleri, geleneksel kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Ege bölgesi, Türkiye’nin yedi coğrafik bölgesinden biridir. Ülkenin en batısında yer alır. Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgede, yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Sıcaklık farkları pek görülmez.

Bitki örtüsü her türlü meyve ve sebzenin yetiştiği bir alanda makilikler ve yer yer ormanlar olarak belirir. Su kaynakları zengindir. Akarsular ve küçük göller bulunur. Dağlar denize dik uzandığından Ege Bölgesi kıyıları girintili ve çıkıntılıdır. Çok sayıda yarım ada barındırır.

Ege’de hakim olan Akdeniz iklimi nedeniyle geleneksel mimari hemen hiç bozulamamıştır. Fakat gelişmiş şehirlerinde modern mimari oldukça geniş alanlar kaplar. Evler genelde iki katlı taş, tuğla ve ahşaptandır. Açık renkte boyanırlar. Müstakil daireler biçimindedir.

Ege’de birçok festival, şenlik ve kültür etkinliği düzenlenmektedir. Özellikle turist çeken bir bölge olduğundan bu tür etkinliklerin önemi bir hayli fazladır. Mandalina şenlikleri, deve şenlikleri, kukla şenlikleri, enginar şenlikleri bölgede tarım ve hayvancılıkla ilgili şenliklerdir.

Kültürel olarak tarihi dokunun tanıtımını yapan kültür etkinlikleri düzenlenir. Uluslararası fuarlar, enerji, ekonomi fuarları düzenlenir. Bölgede nüfus yoğunluğu fazla olduğundan fuarların önemli bir yeri vardır. Kitap fuarları yılda birkaç kez yapılmaktadır.

El sanatları arasında halıcılık, kilimcilik, kuklacılık, hasırcılık, bakırcılık ve mermercilik bulunmaktadır.

Ege Bölgesi Geleneksel Mimarisi, Şenlik Veya Festivalleri, Geleneksel Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.