Din ve Devlet İşlerinin Birbirinden Ayrılmasına Ne Ad Verilir

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2013-11-08 09:44:56Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri içi boş ilkeler değildir hepsi Türk halkını anlatan ve Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti için gerekli olan ilkelerdir. Bu ilkelerden birisi de Laiklik ilkesidir.

Basit bir tanımla başlayacak olursak din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasına “Laiklik” adı verilir diyebiliriz. Bu nedenle de Türkiye Cumhuriyet devleti ve bu devletin demokratik yapıda varlığını sürdürebilmesi için Laiklik ilkesi önemli bir unsurdur.

Mustafa Kemal Atatürk, tüm insanlarının vicdanlarında yer alması gereken temel kutsal kavramlardan birisinin din olduğunu savunmuştur. Bu düşüncesinin akabinde ise “Bizim dinimiz en makul ve en tabii dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki, son din olmuştur. Bir dinin tabi olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uyması gereklidir. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.” sözünü söylemiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’e göre; genç olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dayanıklı temeller üzerine kurulabilmesi için devletin kurum ve kuruluşlarının laikleşmesini söylemiştir ve bu doğrultuda çalışmalarını yapmıştır. Yani; din işleri devlete bağlı başka bir kurum ile yürütülürken devlet işleri de yine devlete bağlı olan kurum ve kuruluşlar tarafından yönetilmelidir.

Din ve Devlet İşlerinin Birbirinden Ayrılması Nedir Konusundaki Yorumlarınızı Yorum Kısmından Hemen Bize Yazın. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.