Dikkatsizlik Sonucu Oluşabilecek Elektrik Çarpmalarından Korunmak İçin alınması Gereken Önlemler

Dikkatsizlik sonucu oluşabilecek elektrik çarpmaları hakkında bilgi kısaca, Dikkatsizlik sonucu oluşabilecek elektrik çarpmalarından korunmak için alınması gereken önlemler

Evde Alınması Gereken Önlemler

1) Evlerdeki prizler elektriği toprağa iletecek şekilde hazırlanmış toprak hattı olan prizler olmalıdır. Toprak hatlı elektrik prizleri ile evlerdeki elektrik kazaları minimuma indirilebilir.

2) Küçük çocuklu aileler evlerinde kapaklı prizleri tercih etmelidir. Çünkü küçük çocukların parmakları prize girecek kadar küçüktür ve merak edip ellerini prize sokabilirler.

3) Çamaşır makinesi ile ilgili işlemler ve çamaşır doldurma, çamaşır alma işlerini yapmadan önce çamaşır makinesinin prizinin çıkarıldığına emin olunmalıdır.

4) Bulaşık makinesi de çamaşır makinesiyle aynı şekilde düğmesi açık iken doldurulup boşaltılmamalı, elektrikle olan bağlantısının kesildiğinden emin olunmalıdır.

5) Saç kurutma makinesi banyo gibi ıslak zeminlerde kullanılmamalıdır. Çıplak ayakla kullanılmamasına da dikkat edilmelidir.

6) Odalardaki ışıkları açmaya yarayan anahtarlar veya prizler ıslak ellerle kullanılmamalıdır.

7) Ütü yapılırken dikkatsizlik sonucu sıcak ütü, elektrik kablosunun üzerine konulabilmektedir. Bu elektrik kablosunu eriterek tehlikelere yol açabileceği için ütü yaparken dikkatli olunmalıdır.

8) Evin elektrik tesisatı ile ilgili tamirat gibi işler yapılırken gerekli önlemler alınmalı, lastik ayakkabı, plastik eldiven, yalıtkan malzemeler kullanılmalıdır.

9) Elektrikli eşyaların kablolarının zedelenmesini engellemek amacıyla  yerdeki kabloların üzerine ağır eşyalar koyulmamalıdır.

10) Elektrik ile ilgili bir kaza olması halinde evin tüm şalterleri indirilmeli ondan sonra yaralıya gereken yardım yapılmalıdır.

İşyerlerinde Alınması Gereken Önlemler

1) İşyerlerindeki arızalı elektrikli aletler, ampuller, priz ve anahtarlar mutlaka elektrikle ilgili personele yönlendirilerek tamir ettirilmelidir.

2) Toplu olarak kullanılan elektrikli aletlerde herkes kullanım kılavuzuna uymalıdır.

3) Elektrikli aletlerin, elektrikle çalışan makinelerin bakımları vaktinde yapılmalıdır.

4) Elektrikle ilgili tehlike bulunan alanlara koyulan elektrik uyarı levhalarına dikkat edilmeli ve uygun davranılmalıdır.

Dışarıda Alınması Gereken Önlemler

1) Sokaklarda bulunan elektrik direklerine ve sokak lambalarına ıslak ellerle ve yağmurlu havalarda kesinlikle temas edilmemelidir.

2) Yerlerde su birikintisi varsa elektrik çarpma ihtimaline karşı dikkatli olunmalıdır. Su birikintileri üzerinden geçilmemelidir.

3) Yolların kenarlarındaki metal bariyerlerden yağışlı havalarda uzak durulmalıdır.

4) Ağaçlar şimşek düşmesi için oldukça uygun yerlerdir. Bu nedenle yağışlı havalarda ağaç altında durulmamalıdır.

akim-korum-150x150

ELEKTRIK CARPMASI

elektrik_kaza

Dikkatsizlik Sonucu Oluşabilecek Elektrik Çarpmalarından Korunmak İçin alınması Gereken Önlemler Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.