DGS Tütün Eksperliği Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Tütün Eksperliği Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Tütün Eksperliği Bölümü puanları ve 2017 DGS Tütün Eksperliği Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Tütün Eksperliği Bölümü Hakkında Ekonomi:

Tütün Eksperliği Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve önlisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı tütün yetiştiriciliği alanında yetişmiş ara eleman ihtiyacının karşılanmasıdır. Bölümde mesleki eğilim dersleri okutulmaktadır.

Tütün Eksperliği Bölümü mezunları tütün yetiştirme, pazarlama, taşıma, işleme aşamalarında yeterli bilgi, birikim ve beceriye sahip olarak ara eleman insan gücünün karşılanmasında görev alabilirler. Böylece çalışma imkanı bularak iş sahibi olabilirler. Maaşlar ortalama seviyededir. Kişilerden beklenen araştırmacı ve özverili olmalarıdır. Tütün eksperliği hafif işlerden sayılır.

Tütün Eksperliği Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ (MANİSA) Tütün Eksperliği Yüksekokulu Tütün Eksperliği Yüksekokulu SAY 4 4 198,81748 208,39622

DGS Tütün Eksperliği Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.