DGS Nükleer Enerji Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Nükleer Enerji Mühendisliği DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Nükleer Enerji Mühendisliği puanları ve 2017 DGS Nükleer Enerji Mühendisliği kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Nükleer Enerji Mühendisliği Hakkında Ekonomi:

Nükleer Enerji Mühendisliği, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı enerji alanında yetişmiş insan gücünün karşılanmasını sağlamaktır. Bölümde fizik ağırlıklı temel ve teknik bilimler dersleri teorik ve uygulamalı olarak okutulmaktadır.

Nükleer Enerji Mühendisliği mezunları, nükleer enerji mühendisi olarak enerji tesislerinde üretim ve dağıtım aşamalarında gerekli mühendislik hizmetlerinin sağlanmasında kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektör kurumlarında çalışma imkanı bulup iş sahibi olabilirler. Maaşlar ortalama seviyenin üstündedir. Kişilerden beklenen araştırmacı ve teknik yeterliliklere sahip olmalarıdır.

Nükleer Enerji Mühendisliği DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Mühendislik Fakültesi Nükleer Enerji Mühendisliği (İngilizce) SAY 2 2 267,99913 268,23038

DGS Nükleer Enerji Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.