DGS Hava Trafik Kontrol Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Hava Trafik Kontrol Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Hava Trafik Kontrol Bölümü puanları ve 2017 DGS Hava Trafik Kontrol Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Hava Trafik Kontrol Bölümü Hakkında Bilgi:

Hava Trafik Kontrol Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin bir bölümüdür. Bölümün amacı havaalanlarında bu alanda gerekli yetişmiş insan gücünün karşılanmasını sağlamaktır. Bölümde mesleki ağırlıklı dersler teorik ve uygulamalı olarak okutulmaktadır.

Hava Trafik Kontrol Bölümü mezunları havaalanlarında kulelerde görev alarak taşıtların pistlerde ve havada güvenle ilerlemesini sağlamak amacıyla görevlendirilirler. Böylece çalışma imkanı bularak iş sahibi olurlar. Maaşlar ortalama seviyededir. Kişilerden beklenen dikkatli ve özverili çalışmalarıdır.

Hava Trafik Kontrol Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Hava Trafik Kontrol SAY 2 2 244,25186 271,81672

DGS Hava Trafik Kontrol Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.