DGS Finansal Ekonometri Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Finansal Ekonometri Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Finansal Ekonometri Bölümü puanları ve 2017 DGS Finansal Ekonometri Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Finansal Ekonometri Bölümü Hakkında Bilgi:

Finansal Ekonometri Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de EA puan türüyle öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı istatistik araştırmalarında yetişmiş insan gücü oluşturmaktır. Ekonomik veri analizi, finansal hesaplamalar alanında mesleki eğilim derslerinin matematik ağırlıklı verildiği bölümdür.

Finansal Ekonometri Bölümü mezunları kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektör kurumlarında gerekli araştırma ve çalışmaları yapacak yeterliliğe sahip olarak çalışma imkanı bulabilir, iş sahibi olabilirler. Maaşlar ortalama seviyededir. Kişilerden beklenen sabırlı ve analitik düşünceye yatkın olmalarıdır.

Finansal Ekonometri Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Siyasal Bilgiler Fakültesi Finansal Ekonometri EA 4 4 223,86377 228,38258

DGS Finansal Ekonometri Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.