DGS Cevher Hazırlama Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Cevher Hazırlama Mühendisliği DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Cevher Hazırlama Mühendisliği puanları ve 2017 DGS Cevher Hazırlama Mühendisliği kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Cevher Hazırlama Mühendisliği Hakkında Bilgi:

Cevher Hazırlama Mühendisliği, üniversitelerin öğrenim programında bulunan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. İTÜ – Maden Fakültesi’nde bulunan bölümün amacı maden araştırmalarında gerekli yetişmiş insan gücünün karşılanmasıdır. Bölümde temel ve teknik bilim dersleri teorik ve uygulamalı olarak okutulmaktadır.

Cevher Hazırlama Mühendisliği mezunları mühendis unvanına sahip olarak mezun olurlar. Maden araştırma enstitülerinde görev alabilirler. Kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektör kurumlarında çalışma imkanı bularak iş sahibi olabilirler. Maaşlar ortalama seviyededir. Kişilerden beklenen açık alanda da çalışma şartlarına uygun hareket etmeleridir.

Cevher Hazırlama Mühendisliği DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Maden Fakültesi Cevher Hazırlama Mühendisliği SAY 2 2 239,34624 239,98188

DGS Cevher Hazırlama Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.