DGS Aktüerya Bilimleri Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Aktüerya Bilimleri Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Aktüerya Bilimleri Bölümü puanları ve 2017 DGS Aktüerya Bilimleri Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Aktüerya Bilimleri Bölümü Hakkında Bilgi:

Aktüerya Bilimleri Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek Aktüerya alanında gerekli bilgi, birikim ve donanıma sahip bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan yeni bir bölümdür. Sigortacılık, bankacılık, borsacılık, olasılık ve istatistik alanlarında gerekli analiz hesaplamalarını yapabilen mezunlar vermektedir. Bölümde matematik, istatistik, temel hukuk, temel analiz dersleri ve üniversite ortak dersleri okutulmaktadır.

Aktüerya Bilimleri Bölümü mezunları aktüer olarak çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde çeşitli kurumlarda çalışma imkanı bularak iş sahibi olabilirler. Maaşlar ortalama seviyededir. Kişilerden beklenen sabırlı, dikkatli ve analitik düşünceye sahip olarak hareket etmeleridir.

Aktüerya Bilimleri Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Aktüerya SAY 5 5 259,59053 263,82531
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Fen Fakültesi Aktüerya Bilimleri SAY 4 4 256,29901 298,79456
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İşletme Fakültesi Aktüerya ve Risk Yönetimi EA 5 5 231,78345 242,24678

DGS Aktüerya Bilimleri Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.