Devlet Basın ve Haber Alma Özgürlüğünü Nasıl Sağlar

s-4048b16451f19b9901d341b1404849cef874bb37Devletin siyasi varlığının bulunduğu sınırlar içinde ülkedeki tüm kitle iletişim araçları ve basın, yayın organları devletin kontrolünde gerçekleşen unsurlardır. Bu yazımızda devlet, basın ve haber alma özgürlüğünü sağlayabilmek için ne gibi tedbirler alabilir kısaca sizler için derlediğimiz bilgileri sizlere aktaracağız.

Yaşamış olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde nasıl insan hak ve özgürlükleri ve diğer bir çok konu anayasa ile güvence altına alınmış ise basın özgürlüğünün güvence altına alınması konusunda da anayasada maddeler yer almaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti anayasasında yer alan 28. maddede “Basın özgürdür, sansür edilemez. Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirler alır.” ifadesine yer verilmektedir.

Anayasamızda yer alan 28. maddeden de anlaşılacağı gibi devlet, basın ve haber alma özgürlüğünü sağlayabilmek amacı ile bir çok çalışmalar ve araştırmalar yaparak sık sık düzenlemelere gidilmektedir. Devlet, basın ve haber alma özgürlüğünü sağlayabilmek amacı ile bir takım kurum ve kuruluşlar da oluşturmuştur. Devletin basın ve haber alma özgürlüğünü sağlamak için açtığı kurumlardan birisi de RTÜK’tür. Bu kurum ve kuruluşlar ile Devlet, yayımlanan televizyon programların vatandaşların özel hayatını taciz eden, yanlış bilgi veren ve vatandaşları yanlışa sürükleyen programlar olmasını engellemektedir.

Devlet tarafından korumaya alınan basın ve haber alma özgürlüğü vatandaşlar tarafından gasp edildiği takdirde ise bu duruma devlet müdahale eder, serbest mahkemeler tarafından bu vatandaşlar yargılanır ve meydana gelen zararlar vatandaşlardan alınır.

Devlet Basın ve Haber Alma Özgürlüğü Nasıl Sağlanır Konulu Yazımız Hakkındaki Yorum ve Sorularınızı Aşağıdaki Yorum Kısmından Hemen Bize Yazın. 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.