Bitkiler Işık Enerjisini Kullanarak Ne Yaparlar?

Bu yazımızda bitkiler ışık enerjisini kullanarak ne yaparlar kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Her canlı hayatını idame ettirmek için bazı temel ihtiyaçlara muhtaçtır. Beslenme, barınma ve korunma temel canlı ihtiyaçlarındandır. Bitkiler, hayvanlar, canlılar, ilkel canlılar, tek hücreliler için de bu böyledir.

Bitkiler, kendi besinlerini kendileri üretirler. Ototrof olarak yaşayan bitkiler, hücrelerinde bulunan bazı organeller sayesinde bu gerçekleştirmektedir. Canlılık özelliği taşıyan en küçük birim hücredir. Bitki hücresinde kloroplast bulunur. Kloroplast klorofil taşır. Bu bitkiye yeşil rengini verir. Bazı bakteriler haricinde sadece bitkilerde vardır.

Klorofil, bitkinin güneşten elde ettiği enerjiyi, besin olarak üretmesinde görev alır. Su, karbondioksit, güneş ışığı ve klorofil tepkimeye girerek, oksijen ve besin oluşturur. Oksijeni, oksijenli solunum yapan canlılar kullanırken, besini de bitki tüketir.

1 yorum

  1. bitkiler ışık enerjisini nasıl kullanır hem kısa hem yalın ama aynı zamanda da bilgi hazinesi şeklinde çok güzel anlatılmış bu yazıyı kim yazdıysa Allah razı olsun acayip faydası oldu.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.