Besin Zinciri Örnekleri 10 Tane

Aşağıda besin zinciri örnekleri 10 tane kısaca olarak ele alacağız.

Besin zinciri, doğal dengenin korunması için oldukça önemlidir. Besin zinciri doğanın bir kanunudur. Besin zinciri sayesinde canlılık faaliyetleri devam etmektedir. Doğal denge içinde canlılık faaliyetleri belli ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleşmektedir.

Beslenme de canlıların en önemli ihtiyaçlarından biridir. Hayatta kalmayı ve neslin devam etmesini sağlayan bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın yerine gelmesi için bazı canlılar otlanır bazı hayvanlar ise avlanır. Besin zincirinde üreticiler, tüketiciler ve ayrıştırıcılar bulunmaktadır.

Üreticiler, kendi besinini kendileri üreten canlılardır. Tüketiciler ise besinleri tüketen canlılar ve herhangi bir kendi enerji üretimi olmayan canlılardır. Ayrıştırıcı canlılar da çürükçüller olarak bilinmektedir. Besin zincirinin korunması için doğanın da korunması gerekmektedir.

Besin zinciri örnekleri şu şekildedir:

*Yeşil bitki – fare – yılan – atmaca

*Ot – çekirge – kurbağa – yılan – kartal

*Su yosunu – plankton – küçük balık – alabalık – insan

*Havuç – tavşan – tilki – kurt

*Sinek – kurbağa – yılan

*Meşe ağacı – tırtıl – fare – baykuş

*Haşerat – balık – kartal

*Algler – küçük balık – büyük balık – deniz aslanı – köpek balığı

*Ot – Zebra – Timsah

*Ot – Ceylan – Aslan

Besin zinciri sayesinde doğa korunmaktadır. Doğanın korunmasına dış etkenler mani olmaktadır. Doğaya zarar veren en önemli canlı unsurlarından biri de insanlardır. İnsanların doğaya zarar vermesi besin zincirini de olumsuz etkilemektedir. Besin zincirinin korunması gerekir.

Besin Zinciri Örnekleri 10 Tane Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

4 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.