Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı İle İlgili Yazı

Bu yazımızda Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yazı kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Mustafa Kemal, 15 Mayıs’ta İstanbul’dan deniz yoluyla Bandırma Vapuru’na binip Samsun’a gitmiştir. 19 Mayıs 1919 gününde Samsun’a çıkmıştır. Milli Mücadele’de önemli bir dönüm noktası olan bu yolculuğun karada devam etmesiyle örgütlenme süreci hızlanmıştır.

Mustafa Kemal, Havza’ya, oradan da Amasya’ya geçerek genelgeler yayınlamıştır. Amasya Genelgesi, Milli Mücadele’nin örgütlenme safhası için bir milat olmuştur. Amasya’dan Erzurum’a geçen Mustafa Kemal, Erzurum ve Sivas merkezli kongreler düzenlemiş ve Ankara’ya gelmiştir.

23 Nisan 1920’de de Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Bütün bu vetirede Mustafa Kemal, Milli Mücadele’nin halk direnişiyle sürdürülmesi için milletin azim ve kararlılığına vurgu yapmıştır. Millet, savaş yorgunu olsa da yerel cepheler oluşturarak düşmanı Anadolu’nda def etmiştir.

19 Mayıs günü bütün bu hengamede tarihi bir dönüm noktası olarak resmi tarihte yerini almıştır. Bu bakımdan Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak yurt genelinde törenlerle kutlanan milli bir bayram kıymetindedir.

Bu günün gençlere armağan edilmesinde, ülkenin istikrarının, istikbalinin ve istiklalinin gençlerin elinde yükseleceği bilinci bulunmaktadır. Mustafa Kemal’in ilke ve inkılapları doğrultusunda gerçekleşen eğitim sistemi böyle bir gençlik ön görmektedir.

Milli bayramlarımızdan biri olan 19 Mayıs, yurt genelinde coşku ile kutlanırken, bu bilinç ve anlayışla kutlanmaktadır. Atatürk ve gençlik arasındaki bağ böylece daha iyi anlaşılmalıdır.

Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı İle İlgili Yazı Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Atatürk’ü anma programı için bu yazınız nasıl faydalı oldu anlatamam :) Bu yazı sayesinde program girişi için çok güzel ve etkileyici bir yazı yazdım teşekkür ederim.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.