Alexander Fleming Hayatı ve Buluşları Kısaca

Bu yazımızda Alexander Fleming hayatı ve buluşları kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Doğum tarihi: 6 Ağustos 1881, Darvel, Birleşik Krallık
Ölüm tarihi ve yeri: 11 Mart 1955, Londra, Birleşik Krallık

Alexander Fleming, 1881 yılında İskoçya’da doğan ve İskoç asıllı İngiltere vatandaşı olan bir bilim insanı olarak tanınmaktadır. 1881 yılında İskoçya’da doğan Alexander, savaş yıllarında önemli görevler üstlenmiştir. Mary Hastanesi Tıp Okulu’nda okumuş ve buradan mezun olarak aşı tedavilerine katılmıştır.

Alexander Fleming, bakteriyolog olarak görev yapmıştır. Birinci Dünya Savaşı’nda yüzbaşı hekim olarak görev almış ve askeri bakımdan sıhhiye hizmetlerinin gerçekleşmesini sağlamıştır. 1921 yılında yaptığı çalışmalarda antibiyotik faktörlerin varlığını buldu. 1928 yılında küflenen deneylerinde, penisilini keşfetti. Hastalıkların tedavi edilmesinde kullanılabileceğini ortaya koydu.

1943- 1945 yılları arasında penisilinin zararsız olmasını ortaya koyduktan hemen sonra çeşitli üyelik hakları elde etmiş, madalyalar kazanmış ve son olarak Nobel Ödülü’nü elde etmiştir. Penisilinin üretilmesinde ve yaygınlaştırılmasında klinik çalışmalar da yapmıştır. Bu çalışmaların sonucunda hastalıkların tedavi edilmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Hayatında en önemli dönüm noktaları Birinci Dünya Savaşı’na yüzbaşı bir hekim olarak katılması ve askeri destek oluşturmasıdır. Ayrıca penisilinin bulunması onun sabırlı ve iyi bir gözlemci olduğunu ve şüpheci bir bilim insanı olarak hareket ettiğini göstermektedir. Bununla beraber madalyalar ve ödüller kazanması başarılı olduğunu göstermektedir. Nobel Ödülü kazanması da dünya çapında belli bir prestij oluşturmuştur. Alexander Fleming bu buluşuyla dünya tarihine geçmiştir.

Alexander Fleming Hayatı ve Buluşları Kısaca Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

4 yorum

    • ödevim hemen bitti beğendim Alexander Fleming hayatı kısa özet olmuş süpersiniz. Alexander Fleming buluşları da güzel bu arada okulun en çalışkanı benim, tembellere kapak olsun :)

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.