
Akıl hastalıklarının sebepleri, akıl hastalığı nelerden kaynaklanır nasıl ortaya çıkar.
AKIL HASTALIKLARI
(Psikoloji)
Akıl hastalıklarının birçok nedenleri vardır. Kalıtım, salgı bezlerindeki düzensizlikler, zehirlenmeler, kötü yaşam şartları, aile ve çevre koşulları, fiziki ve ruhi şoklar, çağımızın getirdiği bazı olumsuzluklar akıl hastalıklarının nedeni olabilir. Akıl hastalıklarının nedenlerini iki temel bölüme ayırarak inceleyebiliriz.
1)Organik bozuklukların neden olduğu akıl hastalıkları: Bu hastalıkların nedeni organik bozukluklardır. Epifiz-Hipofiz, T’inüs- Tiroit-Böbreküstü bezleri, cinsiyet bezleri gibi içi salgı bezlerinde meydana gelen bozukluklar organik akıl hastalıklarını meydana getirebilir. Menenjit ve frengi mikrobu beyinde zedelenmelere neden olarak kişide akıl hastalıklarını meydana getirebilir.
2) Psikolojik nedenlerin meydana getirdiği akıl hastalıkları: Bu hastalıkların temeli psikolojik olumsuzluklardır. Günlük yaşantımızda karşılaştığımız hoşa gitmeyen olaylar zihinde çatışmalara neden olabilir. Gerginlikler, huzursuzluklar, endişeler, aşırı uyarımlar insanı olumsuz yönde etkileyebilir. Kişinin kötü bir eğitim görmesi, kenara itilmesi, horlanması, aile içerisinde gerekli sevgiyi görememesi akıl hastalıklarının nedeni olabilir.
Büyük yerleşim merkezlerinde karşılaşılan ulaşım, ekonomik, konut, eğitim, uyumsuzluk gibi sorunlar da insan şahsiyetini olumsuz yönde etkileyerek, şahsiyetin parçalanmasına neden olabilir.
Hemen Yorum Yaz