Bu yazımızda aile bağlarının güçlü olması kişiliğimizi geleceğimizi nasıl etkiler kısaca olarak bilgi aktaracağız.
Sosyolojik olarak aile, toplumu oluşturan en küçük birimdir. Aile bir müessesedir. Tesisinde anne ve baba merkezli oluşan nesillerle devam eden bir toplum birimidir. Ailenin toplumun yapı taşı olması birçok şeyin ailede başladığını ve bittiğini göstermektedir.
İnsan sosyal bir varlık olarak toplum içinde çeşitli ilişkiler kurar. Yaşadığı ortamın sosyalleşmesi bu nedenledir. Arkadaşlıklar, dostluklar bu temel sebeplerle kurulur, güçlendirilir. Toplum planında bir insanı hazırlayan dinamikler ilk önce ailede şekillenir ve belirlenir. Bu nedenle aile bağları oldukça önemlidir.
Aile bağları bireylerde, özgüven, inanç, kararlılık, hakkını savunma, haddini bilme, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma, kaynaşma gibi duygu ve düşüncelerin temelini atar. Gelenek ve göreneklerin, örf ve adetlerin kalıcılığı ve devamlılığı, dini inanışların ve kültür dokularının sürekliliği ailede verilen manevi eğitimle sağlanır.
Aile bağları, kenetlenme, birlik ve beraberlik içinde olma, sahip çıkma ve sahip olma, hakkını savunma ve özgür düşünme, saygı ve sevgi besleme gibi vesair duygu ve düşüncelerin de temelini oluşturur. Aile bağı toplumun kenetlenmesini, şahsiyetini ve karakterini oluşturur.
Nesiller arası iletişimi kuvvetlendirir, çatışmaları engeller, uzlaşma alanı oluşturur. Fikir ve his dünyasının gelişmesini sağlar ve toplumu birbirine bağlayan bağların ilk dokularını oluşturur.
Bu nedenlerle aile bağları, bireylerin kişiliğini etkiler. Aile bağları belli bir denge tutulması gereken bağlardır. Bu bağların doğru yönetilmesi ve yönlendirilmesi gerekir. Adam olacak çocuk denilmesi bu nedenle ortaya çıkan bir tabirdir.
Aile Bağlarının Güçlü Olması Kişiliğimizi Geleceğimizi Nasıl Etkiler Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Hemen Yorum Yaz