Açıköğretim Lise Kayıt Tarihleri Ne Zaman 2017 2018

Açıköğretim Lise Kayıt Tarihleri Ne Zaman 2018 2019 ile ilgili görsel sonucu

Açıköğretim Lise Kayıt Tarihleri Ne Zaman 2018 2019 ile ilgili görsel sonucu

LGS tercih süreci geçtiğimiz günlerde sona erdi. Bu süreçte birçok öğrenci tercih işlemlerini gerçekleştirmiş olsa da, tercih işlemlerini gerçekleştirmemiş olan bazı öğrenciler de bulunuyor. Öğrencilerden bazısı istedikleri liseye yerleşebileceğini düşünürken, bazı öğrenciler ise liseye yerleşemeyeceğini düşünmekte. Tercih yapan öğrencilerin herhangi bir liseye yerleşememe durumunda öğrencilerin açıköğretim liselerine kayıt yaptırmaları gerekecek. Bu durum tercih yapmayan öğrenciler için de aynı şekilde geçerli olacak. Peki açıköğretim lise kayıt tarihleri ne zaman başlayacak? Bu ve buna benzer konuya dair sorulara ait cevaplar için hazırlamış olduğumuz bu paylaşım içerisinde sizlere açıköğretim lise kayıt tarihleri ne zaman 2018 2019 kısaca bilgi vereceğiz.

Açıköğretim Lisesinin en belirgin özellikleri arasında devam zorunluluğunun bulunmaması yer alıyor. Bu nedenle çok sayıda öğrenci tarafından tercih edilen açıköğretim liseleri için kayıt tarihlerinin bilinmesi büyük bir öneme sahip oluyor. Açıköğretim Lisesi kayıtları tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Ağustos ayında başlayacak. Fakat tarih olarak kesin bir şey bilinmiyor. Tam tarih önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Açıköğretim Lisesine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin bilmesi gereken önemli konulardan bir tanesi de bir yıl içerisinde 3 kez sınava girecek olmalarıdır. İlk kez Açıköğretim Lisesine kayıt yaptıracak olan öğrencilerin yeni kayıt işlemleri yaptırması gerekirken, daha önceden kayıtlı olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemi yaptırmaları gerekmektedir.

 

Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme ilk kayıt Ağustos ayında, ikinci kayıt ise Eylül ve Ocak ayında gerçekleştirilecek.

Açıköğretim Lise Kayıt Tarihleri Ne Zaman 2018 2019 Adlı Yazımız Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Bize Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.