Nicola Tesla Hayatı

Nicola Tesla’nın Hayatı, Nicola Tesla Hayatı Kimdir Kısaca Bilgi

Makine ve elektrik mühendisi olan Nicola Tesla mühendisliğin dışında fizik ve elektro fizik dallarında da uzman bir kişidir. 1856 senesinin 10 Temmuzunda doğmuştur.

Elektrikte ticari kullanımın serbest hale gelmesini sağlamaya çalışmıştır. Pek çok buluşu vardır ancak en önemli buluşları elektromanyetizma alanındadır. Alternatif akım, elektrik güç sistemleri, çok fazlı güç sistemleri, indüksiyon motorları gibi pek çok buluş onun teorilerinin ışığında mümkün olabilmiştir ve geliştirilebilmiştir.

Uzaktan kumanda teknolojisiyle kablosuz kontrolü 1894 tarihinde Amerika’da yaptığı bir gösteride sergilemiştir ve bu andan sonra Amerika’daki en mühim mühendislerden bir tanesi olarak anılmıştır. Kablosuz teknolojiyle ilgili pek çok deneyi mevcuttur. Kilometrelerce uzakta bulunan ampulleri bu şekilde açabildiği söylenmektedir.

Ders kitaplarında pek fazla ismi geçmeyen Nicola Tesla’nın 700’ü aşkın patentli çalışması mevcuttur. Ağırlık ve Ölçüler Genel Konferansı 1960 senesindeki toplantısında manyetik alan şiddetinin ölçüsünün Tesla olmasına karar kılmıştır.

Ölümü New York’ta 1943 senesinin 7 Ocağında gerçekleşmiştir. Ölünce notlarına FBI el koymuştur.

Nicola Tesla’nın Hayatı Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.