Kanda Lökosit Yüksekliği Nedir

Kanda WBC Akyuvar Lökosit Yüksekliği Neyi İfade Eder?

Kandaki Lökosit vücut için hayati önem arz etmektedir. Çünkü Wbc Akyuvar lökositler vücuttaki virüslere karşı bağışıklık kazandırır. Vücudumuzdaki tüm beyaz hücre tiplerine lökosit denilir. Lökosit artması ve düşmesi de vücuda zarar teşkil eder. Lökosit alkalen fosfataz, lökositlerin içinde bulunan bir enzimdir ve KML’de aktivitesi azalır. Bu enzim seviyesi incelenerek KML, lökosit seviyesini artıran diğer hastalıklardan ayırt edilir.

Lökostaz yani kandaki değerlerin yükselmesi küçük damarları tıkar. Bu tip tıkanma en çok akciğer ve beyin damarlarında olur. Bu tıkanma şuur bulanıklığı, nefes darlığı, soluk sayısının artmasına yol açar. Kanda bulunan lökositlerden özellikle granulositlerin yükselmesinde görülür, lenfosit artışı lökostaza sebebiyet vermez ve lökosit seviyesi 100 bini aşınca oluşma riski fazlalaşır. Kandaki lökosit artışı Lökositoz, azalışı ise Lökopeni olarak adlandırılır.

Kanda Lökosit Yüksekliği Hakkında Sorularınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

“Kanda Lökosit Yüksekliği Nedir” için 8 yanıt

  1. Hediye aydoğdu

    Lökosit5.70 Sedim21 24sattlik protoin438 pct301 fernitin 44 protein kaçağı sorunum var böbrekte bu sonuçlara cvb verebilirmisiniz

  2. Anonim

    Nerhaba esimin lokosit sayisi12.9 bu ne anlama geliyor bana bildirirseniz sevinirin

  3. sabri karaca

    babam safra kesesi tikanmasıyla pankaraas iıtahaplanması olmuş lokosit 75000lerde yaşı 92 şimdi yoğun bakımda bilinci acik antiyobiyetik li tedavi yapılıyor sonuç ne olur bilmmiyorum şu anda manısa devlet hastanesinde 8 ğündür orda yoğun bakımda izmire ğetirsem nasıl olur tedavişekli nasıl olur acaba yaşama umudu varma sizce

  4. vildan

    Mrb bnm lökosit değerlerim 22.00bin bnm şikayetim karın ağrısı çoğunlukla neden bu kadar lökosit im yüksek bilgilendirirseniz çok sevinirim tehlikeli bir durum varmı sizce yorumunuz için şimdiden tşk ederim

  5. gülşah gazel

    merhaba lokosit sayım 2 senedir 21,00 altına hiç düşmüyor.Tüm tahlillerim yapıldı ve vucüdumda enfeksiyon bulunamadı Periferik yayma tahlili yapıldı sola kayma diye bir tanı kpondu bunun anlamı nedir bilgi verirseniz sevinirim.

    1. Ebru güzel

      Merhaba durumunuz ne oldu lütfen görürseniz yazın bana

  6. sakine

    Lökosit ilki 16.64 3gun sonra 14.34 cikti kotu birsey olabilirmi

  7. ayşe

    mrb benım şikayetim migde bulantısı ve karın ağrısıyla başladı acile gittim kan tahlilimde lökosit değerim yüksek çıktı 15,43 tehlikeli bi durummu yanıtlanırsanız sevinirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir