Web sitemize hoşgeldiniz, 02 Aralık 2020

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Yayınları “Okuma Kültürü” Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

Şimdiki Yazımızda “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları “6. Tema-Okuma Kültürü” Etkinlikleri Soruları ve Cevapları Sayfa 193, 194, 195″Konusundan Bahsedeceğiz

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  193 

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Elektronik kitap düz metinden farklı olarak hangi bileşenleri içerir?
Cevap: Elektronik kitap düz metinden farklı olarak resim, animasyon, ses, müzik ve video içerebilir.

2. Elektronik kitap kullanıcısı olabilmek için hangi donanıma ihtiyaç vardır?
Cevap: Elektronik kitap kullanıcısı olabilmek için metni zenginleştirici özellikler sağlayan bir yazılım gereklidir.

3. Elektronik kitabı dijital kitaptan ayıran fark nedir?
Cevap: E-Kitap’ı dijital kitaptan ayıran yazılım ve donanım bileşenidir.

4. Metinde anlatılmak istenen nedir?
Cevap: e-kitabın düz bir metinden farklı olarak resim, müzik, ses, video gibi artılarının bulunabileceği anlatılıyor.

5. Aşağıdaki metinde hangi anlatım teknikleri bulunduğunu işaretleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  194 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma yapılmıştır?
Cevap: B) Bu kütüphanede kitap sayısı diğer kütüphaneden daha fazla.

7. Aşağıdaki tabloda anlatım bozukluğu bulunan cümleler ve bazı anlatım bozukluğu nedenleri verilmiştir. Anlatım bozukluğu olan cümlelerle nedenlerini eşleştiriniz.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?
Cevap
: B) Karıncalar kendilerinden çok daha büyük ve ağır yiyecekleri taşıyabilir.

9. Aşağıdakilerin hangisinde “öznel” anlatımlı bir cümle vardır?
Cevap: D)
 Arkadaşlarla hoşça vakit geçirmek beni mutlu ediyor.

10. Karşılaştırma cümlelerinin karşısına (✓) işareti koyunuz.

Hasan Öğretmen konuyu daha güzel anlatıyor. (✓)
İnsanın kendini tanıması önemlidir. ()
Beni yalnız sen anladın. (✓)
Dostumuz Türkçeyi dikenler içinde bırakmayalım. ()

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  195 

11. Yukarıdaki grafik incelendiğinde hangi sonuca ulaşılamaz?
Cevap: D)
 Okuduğu kitapları en iyi anlayan Mehmet’tir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz