Web sitemize hoşgeldiniz, 17 Mayıs 2021

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Dünyanın Cevapları

7. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Ez De Yayıncılık 5. Tema Doğa ve Evren Sayfa 129, 130 Tema Değerlendirme Soruları ve Cevapları

İnsan ve dünyamızdaki tüm canlılar, doğa ile mutlak bir uyum içerisinde yaşamını sürdürmektedir. Yaşamsal fonksiyonlarımızı en iyi şekilde devam ettirebilmek adına her birimiz, doğaya muhtaç varlıklarızdır. Ancak ne yazık ki insanlar, kimi zaman kendi çıkarları dahilinde doğaya kalıcı zararlar verebilmektedir. Bu durum, hepimizin ihtiyacı olan doğa üzerinde yıkıcı sonuçlara yol açabilmektedir.

TEMA DEĞERLENDİRME

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 129 Cevabı

Yukarıdaki şiirden hareketle aşağıdaki 1, 2 ve 3. soruları cevaplayınız.

1. Tüm canlıların ölüm nedeni nedir?

  • Cevap: Zehir ve pisliklerin ırmak, göl gibi su kaynaklarına dökülmesi

2. Kuşların gelmeme ve insanların rahatça nefes alamamasının nedeni nedir?

  • Cevap: Sanayi tesislerinin ortaya yaydığı zehirler ve zehirli gazlar

3. Şair, fabrika kuranlardan ne istemektedir? Buna katılıyor musunuz? Niçin?

  • Cevap: Fabrika kurmaya devam etmelerini, ancak fabrika atıklarını oraya buraya atmamalarını istemektedir. Tabii ki katılıyorum çünkü doğamıza fabrikaların getireceği paradan daha fazla ihtiyacımız var.

4. “Dururken yeşile küs yamaçlar, kısır topraklar, betonlaştırdık güzelim ovaları.” Yukarıdaki cümlede örtülü anlamları bularak yazınız.

  • Cevap: Yeşile küs yamaçlar ve kısır topraklar denilirken üzerinde zaten bitki örtüsü olmayan ham topraklar yerine, yeşil ovaların yok edilip yerine binaların yapıldığı söyleniyor.

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 130 Cevabı

5. Aşağıdaki cümlelerin başına yargılar doğru ise “D” yanlış ise “Y” yazınız.

  • Cevap:

(Y ) “http ( ) ankarameb.gov.tr” ifadesinde ayraçla gösterilen yere nokta (.) işareti getirilir. (D ) “O, oldukça yaşlıydı.” cümlesinde ek fiil kullanılmıştır.
(Y ) “O yıllarda ben … fabrikasında çalışıyordum.” cümlesinde üç nokta (…) söylenmek
istenmeyen bir ifadenin yerine kullanılmıştır.
(Y ) “O, hazırlanmış.” cümlesinde şimdiki zaman eki kullanılmıştır.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiil kullanılmıştır?
A. Onlar uysal ve barışçıl hayvanlardır.
B. Toprak aşınması büyük bir yıkım yapmış.
C. Acıya katlanmayı leylekten öğrendi.
D. Küresel ısınma birçok dengeyi bozdu.

  • Cevap: B

7. Aşağıdaki eylemlerden hangisi ek fiilin geniş zamanıyla çekimlenmiştir?
A. Bize güzel bir dünya bırakın.
B. Ben uzak yerde bir öğretmenim.
C. Anladım o yorgundu.
D. O, asırlardan beri var olan ağaçmış.

  • Cevap: A

8. O zaferler getiren atların Nalları altındanmış;
Gidişleri akına,
Gelişleri akındanmış.
Yukarıdaki dörtlükte hangi söz sanatı kullanılmıştır?

  • Cevap: mübalağa

9. “Karga tilkiye demiş: Sen ne kurnaz birisin.” Yukarıdaki cümlede hangi söz sanatı kullanılmıştır?

  • Cevap: kişileştirme
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. Anonim dedi ki:

    Sayfa 46 nerede

  2. XXXLL dedi ki:

    neden kimse yorum yapmıyor

  3. XXXLL dedi ki:

    ve hiç bir sayfada yok

  4. XXXLL dedi ki:

    ben cevapları bulamıyorum

Yorum Yaz