Web sitemize hoşgeldiniz, 12 Nisan 2021

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Erdemler Tema Değerlendirme Soruları Ve Cevapları Meb Yayınları Sayfa 100 101

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Erdemler teması değerlendirme sorularını sizin için cevapladık.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100 Cevabı

(1, 2, 3, 4, ve 5. soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Yazar, metinde hangi iki durumla ilgili karşılaştırma yapıyor?

  • Cevap: Asık suratlı insanlarla sohbet etme ile güler yüzlü insanlarla sohbet etmenin arasındaki farkları anlatıyor.

2. “Güler yüzlü insanlar her kusuru hoş gören, affeden insanlardır.” cümlesinden ne anlıyorsunuz?

  • Cevap: Güler yüzlü insanların hoşgörülü olduklarına sığınılır. Çünkü bu tarz insanlar kusurları görmezden gelirler. 

3. Yazar, görüşünü desteklemek için hangi örnek/örneklerden yararlanmaktadır?

  • Cevap: Bir kimsenin asık yüzlü kişilerle muhabbet etmek istemeyeceğini ancak güler yüzlü insanlarla muhabbet etmek için dört döndüklerini söyler.

4. Metinin ana fikrini yazınız.

  • Cevap: Güler yüzlü kişilerle kurulan iletişim insanı mutlu eder. 

5. Aşağıda verilen deyimlerin anlamlarını metinde geçtiği cümlelerden hareketle yazınız.

  • Cevap: Hevesi kırılmak: Çok istediği bir şeyi artık istemez olmak                                                                                                   Sohbete renk vermek: Muhabbeti keyifli bir hale getirmek 

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101 Cevabı

6. (I) Korkudan ayakta duramayacak duruma gelmek “ dizlerinin bağı çözülmek”; (II) danışmak, görüş almak “akıl almak”; (III) bir mal, para, değer yargısı vb. maddi veya manevi varlığın elden çıkarılmasını kabul etmek “gözden çıkarmak”; (IV) bir şeyi duymazlıktan gelmek “ağzı kulaklarına varmak”Numaralanmış deyimlerden hangisi, kendinden önce verilen açıklamaya uygun değildir?

A) I B) II C) III D) IV

  • Cevap: D

7. Baba büyük oğlunu ortaya çağırdı, “Git bana kırk tane çubuk bul, hemen buraya getir,” dedi. Çubuklar gelince hepsinin meraklı bakışları önünde çubukları bir deste yaptı, hepsini bir araya bağladı. Sonra büyük oğluna, “Al, kır bakayım şunu.” dedi. Büyük oğlan zorlandı, zorlandı. Kıramadı çubuk destesini. Sonra öteki oğullarından da aynı şeyi istedi. Hiçbiri kıramadı çubukları. Bu kez baba, desteyi çözdü. Çubukları teker teker çocuklara verdi. Kolayca
kırdılar, hiç güçlük çekmediler. Yukarıdaki paragrafın ana fikri, aşağıdaki atasözlerinden hangisiyle karşılanabilir?

A) Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur.
B) Birlikten kuvvet doğar.
C) İşleyen demir pas tutmaz.
D) Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.

  • Cevap: B

8. Aşağıda verilen terim anlamlı kelimeleri ilgili olduğu alanla eşleştiriniz.

  • CevapNota – Müzik
                   Açı –  Matematik
                   Köşe vuruşu – Futbol
                   Dava – Hukuk
                   Tablo – Resim

9. Aşağıda verilen cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti getirilmelidir?

A) Dün akşam hep birlikte sinemaya gittik.
B) Sen neden hâlâ buradasın.
C) Sevimli mi sevimli bir kediydi.
D) Her gün bir iyilik yapmak insana huzur verir.

  • Cevap: B
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. Anonim dedi ki:

    Galiba buraya girenler başarısız

  2. Anonim dedi ki:

    türkçe kitabı sayfa 97 98 çıkart.

    .

Yorum Yaz