Web sitemize hoşgeldiniz, 13 Nisan 2021

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 4. Tema Bilim Ve Teknoloji Tema Değerlendirme Soruları Meb Yayınları Sayfa 130 131

5. Sınıf  Türkçe Ders Kitabı 4. Tema Bilim ve Teknoloji Tema Değerlendirme soruları ve yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı

(1, 2 ve 3. soruyu yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.)

1. Paragrafın konusu nedir?

  • Cevap: Teknolojiyi nasıl ve ne derece kullanmamız gerektiğini konu eder. 

2. Paragrafın ana fikri nedir?

  • Cevap: Teknolojiyi gerektiği kadar  ölçüyü aşmadan kullanmalıyız.

3. Paragrafa göre teknoloji bağımlısı bir kişide aşağıdaki sorunlardan hangilerini görmek mümkündür? İşaretleyiniz.

(X) Sağlık sorunları yaşar.
(Xİnsan ilişkilerinde sıkıntılar yaşar.
() Maddi sorunlar yaşar.
(XZamanının çoğunu teknoloji ile geçirir.

4. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır?
A) Çok çalıştığından yorulmuştu.
B) Dün akşam bilgisayarı bozulmuştu.
C) Kendine güzel bir saat satın almıştı.
D) Bu mahalleyi çok sevmişti.

  • Cevap: A

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 131 Cevabı

(1, 2 ve 3. soruyu yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.)

1. Metne, konusuna uygun bir başlık yazınız.

  • Cevap: UÇMAK GÜDÜSÜ

2. Numaralanmış cümlelerden hangisiyle birlikte düşüncenin yönü değişmektedir?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

  • Cevap: A

3. Numaralanmış cümlelerin hangisinde benzetme yapılmıştır?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

  • Cevap: C

4. Erkek çocuklarına Doğan ( ) Tuğrul ( ) kız çocuklarına İnci ve Çiçek adlarını koymuş ( ) Yukarıdaki cümlede yay ayraçla belirtilen kısımlara sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?
A) (,) (;) (.)
B) (;) (,) (.)
C) (,) (,) (!)
D) (;) (,) (!)

  • Cevap: A

5. Hezarfen Ahmet Çelebi yapay kanatlar kullanarak uçmayı başaran ilk insandır. Buna göre
aşağıdaki görsellerden hangisi Hezarfen Ahmet Çelebi ile ilişkilendirilebilir?

  • Cevap: 1
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz