Web sitemize hoşgeldiniz, 17 Nisan 2021

3. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Atatürk Teması Değerlendirme Soruları Ve Cevapları Meb Yayınları Sayfa 52 53

3. Sınıf  Türkçe çalışma kitabı 2. teması Atatürk üzerine şekillenmişti. Şimdi Atatürk Teması değerlendirme sorularını sizler için cevapladık.

TEMA DEĞERLENDİRME

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 52 Cevabı

A. Aşağıdaki metni okuyunuz. 1,2, 3 ve 4. soruları metne göre cevaplayınız.

GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER
Mondros Ateşkes Antlaşmasının imzalanmasından sonra Mustafa Kemal, İstanbul’a çağrıldı. 13 Kasım 1918 günü Haydarpaşa’da trenden indi. Garın merdivenlerinden inerken yaveri Cevat Abbas, Marmara yönünü göstererek hüzünlü bir sesle:
– Geliyorlar, dedi.
Mustafa Kemal, yaverinin gösterdiği yana baktı. İngiliz ve Yunan donanmasına bağlı gemiler ağır ağır Marmara’dan Boğaz’a doğru ilerliyordu.
O günün aksam saatlerinde Dolmabahçe Sarayı önünde demirleyeceklerdi. Toplarını da yüzyıllardır hükümdar olan bu devletin hükümdarlık sarayına çevireceklerdi. Mustafa Kemal, bu gemilerin buraya gelmemesi için Çanakkale’de verilen savaşları, akıtılan kanları, yitirilen canları hatırladı. Sonra da öfkeli, aynı zamanda azimli bir sesle:
– Evet, gelirler, gelirler ama bir gün de geldikleri gibi giderler, diyerek yaverini avuttu.
Faruk ÇİL (Düzenlenmiştir.)

1. Atatürk, İstanbul’a hangi araçla gelmiştir?
a) Gemi b) Uçak c) Tren

  • Cevap: C

2. Mustafa Kemal, yaverinin gösterdiği yerde ne görmüştür? Kısaca yazınız.

  • Cevap: İngiliz ve Yunan donanmasına ait gemiler

3. Mustafa Kemal, Cevat Abbas’ı hangi sözlerle avutmuştur? Kısaca yazınız.

  • Cevap: Üzülme geldikleri gibi giderler demiştir. 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 53 Cevabı

4. 1. İleri görüşlülük
2. Kararlılık
3. Planlı çalışma

Yukarıda Atatürk’ün kişilik özelliklerinden bazıları verilmiştir. Bu özelliklerden hangileri okuduğunuz metinde vardır?
a) 1 ve 2 b) 2 ve 3 c) 1 ve 3

  • Cevap: A

B. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama hatası yapılmamıştır?
a) Tuğçeyle bize geleceklerdi.
b) Kırtasiyeden kalem silgi ve defter aldı.
c) Bugün seni gördüğüne sevinmedi mi?

  • Cevap: C

6. Aşağıdaki kelimelerden hangisi iki farklı anlama sahiptir?
a) can b) çay c) gece

  • Cevap: B

7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
a) kirli – temiz b) alçak – yüksek c) beyaz – ak

  • Cevap: C

8. “Küçük Ülküyü sık sık Çankayadaki evine getirirdi.”
Yukarıdaki cümlede noktalama hataları vardır. Bu cümledeki hatalar düzeltiğinde doğru seçenek hangisi olur?
a) “Küçük” kelimesinden sonra virgül konmalıdır.
b) “Sık sık” kelimesi “Sıksık” seklinde yazılmalıdır.
c) “Ülküyü” kelimesi “Ülkü yü”, “Çankayadaki” kelimesi “Çankaya’daki” seklinde yazılmalıdır.

  • Cevap: C
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz