Web sitemize hoşgeldiniz, 22 Nisan 2021

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sağlık Ve Çevre Teması Değerlendirme Soruları Ve Cevapları Meb Yayınları Sayfa 118 119

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sağlık Ve Çevre Teması Değerlendirme Soruları Ve Cevaplarına ait bilgileri bu sayfadan derleyin.

TEMA DEĞERLENDİRME

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 118 Cevabı

A. Aşağıdaki metni okuyunuz. İlk beş soruyu metne göre cevaplayınız.

Hayatın bası sağlık, sağlığın bası da beslenmedir. Dengeli beslenmeli ve annenizin hazırladığı tüm yemekleri yemelisiniz. Bu sizin beyin ve beden gelişiminiz için şarttır.
Ayrıca yemekler hazırlanırken göreceksiniz ki büyük bir emek ve özenle hazırlanmaktadır. Tabaktaki yemeğinizi bitirmek annenize karsı en büyük teşekkür olacaktır.
Beslenmede kahvaltı çok önemlidir. Düzenli kahvaltı aynı zamanda stresten korur ve beynin çalışma gücünü arttırır. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre düzenli kahvaltı yapan çocuklar okulda daha başarılı olmaktadır.
Sağlıklı beslenme son derece önemlidir. Daha ileriki yaslarda edinilmesi çok güç bir alışkanlıktır. Bu sebeple çocukluktan itibaren doğru ve dengeli beslenmenin öğrenilmesi gerekmektedir.

1. Metnin ana fikrini aşağıdaki boşluğa yazınız.

  • Cevap: Doğru Beslenmenin Önemi 

2. Asağıdakilerden hangileri bu metnin anahtar kelimeleri olabilir?
a) kahvaltı-yemek
b) yemek-alıskanlık
c) beslenme-sağlık

  • Cevap: C

3. Bu metne en uygun baslık asağıdakilerden hangisidir?
a) Sağlıklı Beslenme
b) Spor ve Beslenme
c) Yemeklerimiz

  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 119 Cevabı

4. Bu metnin türü asağıdakilerden hangisidir?
a) Şiir b) Oyküleyici c) Bilgilendirici

  • Cevap: B

5. Metne göre aşağıdaki ifadelerden doğru olanların basına (D) yanlış olanların basına (Y) yazınız.

  • Cevap:

(Y ) Sağlıklı beslenme alışkanlığı ileriki yaslarda daha kolay edinilir.
(D) Kahvaltı dengeli beslenme için çok önemlidir.
(Y ) Kahvaltı yapmayan çocuklar okulda başarılı oluyorlar.
(D) Düzenli kahvaltı yapmak insanı stresten korur.
(D ) Annelerimiz bizim için yemek hazırlarken dikkatli ve özenli davranırlar.

B. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

6. Aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisinde “yemek – yemekler” arasındakine benzer bir ilişki vardır?
a) sağlık – sağlıklı b) spor – sporcu c) alışkanlık – alışkanlıklar

  • Cevap: C

7. “Yokuş aşağı koşarken ayağım tasa takıldı.” cümlesinde zıt anlamı olan kaç tane kelime vardır?

a) 1 b) 2 c) 3

  • Cevap: C

8. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerin hangisinin sestesi (eş sesli) yoktur?
a) Şule kIrda çiçek topladı. b) Babasını görünce gözleri dolu

  • Cevap: A
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz