Web sitemize hoşgeldiniz, 17 Nisan 2021

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Atatürk’ün Hayatı Metni Soruları Ve Cevapları Meb Yayınları 49 50 51

Siz öğrenciler Atatürk’ün hayatını öğrensin diye 3. sınıf Türkçe Çalışma kitabı Atatürk’ün hayatı metni üzerine çalışmalar yaptık.

1. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 49 Cevabı

Aşağıda dinleyeceğiniz metinden alınmış paragraflar vardır. Bu paragraflar. okuyunuz. Metni dinlerken bu paragraflardaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.

Cevap:

  1. Boşluk: Mahalle Mektebi
  2. Boşluk: Şemsi Efendi İlkokulu
  3. Boşluk: Selanik Mülkiye Rüştiyesi
  4. Boşluk: Selanik Askeri Rüştiyesi
  5. Boşluk: Manastır Askeri Lisesi
  6. Boşluk: Harp Okulu
  7. Boşluk: Harp Akademisi

2. ETKİNLİK

Metinde anlamını bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını araştırarak bulunuz ve cümle içinde kullanınız. 

Cevap:

  • Bilmediğim kelimeler: Rüştiye
  • Cümle içinde kullanımı: Eskiden liselere Rüştiye denir imiş. 

3. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 50 Cevabı

Aşağıdaki fotoğraflarla açıklamaları oklar yardımıyla eşleştiriniz.

Cevap:

  • Mustafa Kemal Atatürk 1881yılında Selanik’te doğdu. (1)
  • Türk milleti ona “Atatürk” soyadını verdi. (4)
  • O iyi bir asker olmanın yanı sıra başarılı bir devlet adamıydı. (2)
  • 18 yasında İstanbul’da Harp Okulu’na başladı. (3)
  • Bugün onun için yapılan anıt mezarda yani Anıtkabir’de yatmaktadır.  (5)

4. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 51 Cevabı

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metni dikkate alarak cevaplayınız.

1. Atatürk’e “Kemal” adını kim verdi?

  • Cevap: Matematik Hocasi Mustafa Bey

2. Atatürk “Kurtuluş Savaşı’nı ne zaman başlattı?

  • Cevap: 19 Mayıs 1919 

3. Türk milleti Mustafa Kemal’e “Atatürk” soyadını niçin vermiştir?

  • Cevap: Pek çok yenilik yapıp zorlu işler başardığı, ülkemizi kurtardığı için. 

4. Atatürk Selanik Askerî Rüştiyesine nasıl girdi?

  • Cevap: Asker olmayı istediği için sınava girip bu okulu kazandı. 

5. Atatürk’ün en sevdiği ders nedir?

  • Cevap: Matematik 

6. Atatürk’ün mezarı nerededir?

  • Cevap: Anıtkabir

5. ETKİNLİK

Atatürk’ün öğrenim hayatını anlatan kısa bir paragraf yazınız.

Neler Öğrendim?

Temamız bitti.

1. Bu temada neler öğrendiniz?

  • Cevap: Ulu Önderimizin eğitim hayatını askerlik hayatını devlet adamlık hayatını öğrendim.

2. Bu temada en çok hangi metinden hoşlandınız? Neden?

  • Cevap: Atatürk’ün çocuk sevgisi. Bizleri sevip değer vermesi beni mutlu etti. 

3. Bu temanın işlenişinde hangi etkinlik veya etkinlikleri yaparken zorlandınız? Bu durumda kimlerden, nasıl yardım aldınız?

  • Cevap: Etkinlikleri yaparken zorlanmadım. 

4. Bu tema süresince farklı kitaplar, yazılar vb. okudunuz mu? Bunların isimlerini yazınız.

  • Cevap: Evet konularla ilgili yazılar okudum bilgileri araştırdım. 
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz