Web sitemize hoşgeldiniz, 12 Nisan 2021

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 3. Tema Hayal Gücü Bir Yer Düşünüyorum Metni Etkinlik Soruları Ve Cevapları Meb Yayınları Sayfa 70 71 72 73

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı 3. Tema Hayal Gücü temasına geçtik nihayet… Bir yer düşünüyorum metni etkinlik soruları ve cevaplarını yanıtladık.

1. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 70 Cevabı

Nasıl bir yerde ve evde yaşamak istediğinizi hayal ederek aşağıdaki çizim alanına buranın resmini yapınız. Çizdiğiniz resmi kısaca anlatınız.

Resmimi anlatıyorum:

  • Cevap: Deniz kenarında bir evimiz olsun istiyorum. Denize sıfır olsun uyandığımda o dalga sesi huzurunu yaşamak istiyorum. Verandası olsun kahvaltı yapalım. Çiçekler dikelim. 

2. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 71 Cevabı

Öğretmeniniz şiiri okurken aşağıdaki boşlukları şiirde geçen uygun kelimelerle doldurunuz. (şiir kitaptadır.)

  • Cevap: Yemyeşil – yurdun – güneşlik – memnun – Bahçe – ıhlamurun – gibi oturun – Haydi – salıncakları – başka – yemişlerimizden – konuşur – kuruyun – yaşayın – evlat torun 

3. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 72 Cevabı

Şiirdeki hayal ürünü olan şeyler nelerdir? Bunları neden hayal ürünü olarak düşündüğünüzü aşağıdaki tabloya yazınız.

Hayal ürünü olan şeyler nedir? 

  • Cevapİstediği evin tüm özellikleri hayal… 

Neden böyle düşünüyorsunuz?

  • Cevap: Çünkü böyle olması temennisini anlatan kelimeler kullanıyor. 

4. ETKİNLİK

a. Şiirin konusunu yazınız.

  • Cevap: Bir kişinin yaşamak istediği evin nasıl olmasını istediğini anlatıyor. 

b. Şiire farklı baslıklar bulmanız istenseydi hangi baslıkları yazardınız?

  • Cevap: Düşlerimdeki Ev

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 73 Cevabı

Neler Öğrendim?

Temamız bitti. Tema ile ilgili olarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Bu temada neler öğrendiniz?

  • Cevap: Hayal kurmayı ve onu insanlara aktarmayı.. 

2. Bu temada en çok hangi metinden hoşlandınız? Neden?

  • Cevap: Bir yer düşünüyorum. Anlattığı yer aynı benim hayallerimde ki gibi… 

3. Bu temanın işlenişinde hangi etkinlik veya etkinlikleri yaparken zorlandınız? Bu durumda kimlerden, nasıl yardım aldınız?

  • Cevap: Pek zorlanmadım annemden yardım aldım. 

4. Bu tema süresince farklı kitaplar, yazılar vb. okudunuz mu? Bunların isimlerini yazınız.

  • Cevap: Evet Hezarfen Çelebi ile ilgili yazılar okudum. 
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz