29 Nisan Okullar Tatil Mi 2014

29 nisan okullar tatil mi 2014 hakkında bilgi kısaca

Yarın ve salı günü düzenlenecek olan LGS sınavına 1 milyon 200 binden fazla 8. sınıf öğrencisi liselere girebilmek için katılacak. Bu nedenle de ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar sınavların yapılacağı iki gün boyunca tatil yapacak.

İlkokulların tatil edilip edilmeyeceğine ise il milli eğitim müdürlükleri karar verecek. İl milli eğitim gerekli görürse sınavların uygulanacağı binalarla aynı bahçeleri paylaşan ilkokulları tatil edebilecek. Sınavların yarınki; yani ilk günkü oturumları sırasıyla Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi şeklinde yapılacak. İkinci gün ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil oturumları uygulanacak. Her test 20 sorudan oluşacak ve testler sırasıyla 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak. Testleri çözmeleri için öğrencilere 40’ar dakika süre tanınacak. Ardından her ders oturumunun bitiminde 30 dakikalık ara verilecek.

Puanlama 500 Tam Puan Üzerinden

28-29 Nisan tarihlerindeki oturumlara katılamayacak öğrenciler için mazeret sınavı düzenlenecek. Mazeret sınavına girebilmek için öğrencilerin geçerli mazeretlerini bildirmeleri gerekiyor. Mazeret sınavı tarihi ise 10-11 Mayıs. Sınav sonuçlarının Haziran ayında açıklanması bekleniyor. Puanlar hesaplanırken ise öğrencilerin 6, 7, 8. sınıf yıl sonu başarı puanları ve LGS sınavları kullanılacak. Tüm bu sınavların puanları toplanıp 2’ye bölünecek ve öğrencinin puanı belirlenmiş olacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden gerçekleştirilecek.

29 Nisan Okullar Tatil Mi Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.