2018 YKS Zor mu Olacak Kolay mı Nasıl Olacak?

Aşağıda 2018 YKS zor mu olacak kolay mı nasıl olacak kısaca olarak ele alacağız.

2018 YKS ilk kez yapılacak bir sınavdır. Sınavda 160 soru sorulacaktır. Ayrıca sınav 180 dakika sürecektir. Sınavda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil alanlarından sorular sorulacaktır. Türk Edebiyatı ve Sosyal Bilimler -1, Sosyal Bilimler 2, Fen Bilimleri, Matematik alanlarında 40’a sorudan 160 soru sorulacaktır. Dil sınavında 80 soru sorulacaktır.

Yüksek öğretim Kurumları Sınavı, merkezi bir sınavdır. Türkiye’de merkezi sınavlar geçiş sınavı olarak orta zekanın cevaplayabileceği tarzda sorulardan oluşan bir sınav olmaktadır. Soruların zorluk dereceleri kolaydan, zora doğru gerçekleşmektedir. Zorluk dereceleri ölçme ve değerlendirme yöntemlerine göre değişmektedir. Çeldiricilerin uygun olması da ölçme ve değerlendirme ile belirlenmektedir.

YKS’de konu dağılımı oldukça geniştir. Bu nedenle soruların ayrıntı gerektiren yerlerden gelmesi mümkün görülmektedir. YKS, geniş soru alanlarından sorumlu olmayı gerektirir. Soru havuzu oldukça geniş ve derindir. Bu nedenle ÖSYM soru hazırlama birimleri ve komisyonları oluşturmaktadır. Sorular eğitim ve öğretim alanında görevli kişilerin ÖSYM’ye soru yazıp göndermesi şeklinde havuzda toplanır.

Ders içerikleri müfredata uygun olarak takip edildiğinde öğretim programlarında yer alan kazanımlara uygun sorular sorulması gerekmektedir. Böylece YKS’nin zor olacağı düşünülemez. Çünkü öğrencilerin dersleri takip edip yeterli miktarda soru çözmeleri sınavı iyice kolaylaştıracaktır. YKS’nin kolay olacağı düşünülmektedir.

2018 YKS Zor mu Olacak Kolay mı Nasıl Olacak Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Arkadaşlar yks bu sene çok zor olacak diyorlar siz ne diyorsunuz deli gibi çalışıyorum ama yine de yetmeyecek istediğim üniversiteye gidemeyeceğim gibi geliyor siz nasıl hissediyorsunuz

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.