2018 YKS Matematik Konuları Konu Dağılımı

Aşağıda 2018 YKS Matematik konuları konu dağılımı kısaca olarak ele alacağız.

Üniversiteye giriş sınavları bu sene itibariyle değiştirilmiştir. Üniversiteye giriş iki aşamalı olarak üç oturumdan gerçekleşecektir. TYT, Temel Yeterlilik Testi olarak ilk oturumda yapılacaktır. Bu sınavda 120 soru sorulacak ve 135 dakika sürecektir. YKS, Yüksek öğretim Kurumları Sınavı olarak ikinci gün ilk oturumda yapılacaktır. Tercih sınavı olarak baraj içermeyen asıl sınav yerinde son duruma etki edecektir. Bu sınavda 160 soru sorulacaktır. 180 dakika sürecektir. Son olarak dil sınavı oturumu ikinci gün ikinci oturum olarak yapılacaktır. 80 soru sorulacaktır.

TYT sınavında baraj puanlar bulunmaktadır.150 puan ön lisans baraj puanıdır. 180 puan lisans baraj puanıdır. 200 puan ise tercih hakkına sahip olup yapmayanlar için gelecek sene tercih hakkı vermektedir. YKS, zor bir sınav olması beklenen bir sınavdır. Konu yoğunluğu ve zorluğu çok fazladır.

YKS, Yüksek öğretim Kurumları Sınavı’nda Türk Edebiyatı ve Sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler 2, Matematik ve Fen Bilimleri alanında sorulacak sorulacaktır. Adaylar sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil alanlarında puan türlerine göre tercih yapmak hakkına sahip olacaktır.

Matematik’ten 40 soru sorulacaktır. Genel itibariyle Matematik sınavına 45 dakika düşmektedir. Fakat soru alanlarına göre bu artmaktadır. Matematik’te en önemli konular, Türev, İntegral, Fonksiyonlar, Eşitsizlikler gibi konulardır.

Matematik dersine sürekli çalışmak ve planlı çalışmak gerekir. Sürekli soru çözme alışkanlığına sahip olmak bu ders açısından belli bir ivme kazandırır. Böylece soru şekilleri daha iyi öğrenilir ve zaman kaybının da önüne geçilir. Matematik bu bakımdan çok önemli bir derstir. Matematik puan kazandıran bir alan olduğu için üzerinde yoğunlaşılması gereken ve erken dönemde konularının halledilmesi gereken bir derstir. TYT’de de aynı yoğunlukta sorular çıkması dersi iyice zorlaştırdığından planlı ve düzenli çalışmak bir çözüm olabilir.

YKS MATEMATİK  2018
Temel Kavramlar 3
Rasyonel Sayılar 1
OBEB-OKEK 1
Oran-Orantı 1
Sayı Basamakları
Üslü İfadeler 2
Köklü İfadeler 1
Mutlak Değer 1
Çarpanlara Ayırma 1
Modüler Aritmetik 1
Bölen Sayılar 1
Basit Eşitsizlikler 1
2.Dereceden Denklemler
İşlem X
Özel Tanımlı Fonksiyon
Fonksiyonler 2
Kümeler 2
Polinomlar 1
Parabol 1
Permütasyon-Kombisasyon-Binom-Olasılık 3
Trigonometri 4
Karmaşık Sayılar 3
Logoritma 1
Toplam Çarpım Sembolü 1
Diziler 1
Seriler 1
Determinant 2
Matrisler 1
Limit 1
Süreklilik 1
Türev Alma 1
Türev Uygulamaları 4
İntegral 6
TOPLAM 50

2018 YKS Matematik Konuları Konu Dağılımı Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. 2018 YKS matematik konu dağılımlarına yazınızda yer vermenize çok sevindim işlem konusu bazı yıllar çıkmamış en son 2017 yılında da çıkmamış bu sene sizce çıkar mı çünkü çalışmayı düşünmüyorum.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.