2018 YKS Kimya Konuları Konu Dağılımı

Aşağıda 2018 YKS Kimya konuları konu dağılımı kısaca olarak ele alacağız.

Üniversiteye giriş sınavları bu sene itibariyle değişmiştir. Üniversite sınavları iki aşamalı olarak üç oturumda gerçekleşecektir. TYT ve YKS olarak yapılacaktır. İki sınav üç oturum şeklinde iki günde yapılacaktır. TYT, Temel Yeterlilik Testi olarak yapılacaktır. YKS, Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak gerçekleştirilecektir.

TYT, Temel Yeterlilik Testi’nde Türkçe dersinden 40 soru, Sosyal Bilimler dersinden 20 soru, Fen Bilimleri dersinden 20 soru ve Matematik dersinden 40 soru sorulacaktır. Sınav toplamda 120 soru olacaktır. Sınav süresi 135 dakika sürecektir. TYT baraj içeren bir sınavdır. 150 puan alan aday ön lisans için gerekli baraj puanına ulaşır. 180 puan lisans bölümleri için gerekli olan barajdır. 200 puan ise tercih yapmayan ve sonraki sene tercih hakkı da elde eden kişiler içindir. 18 puan türü 5 puan türüne inmiştir.

YKS, Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler 2, Fen Bilimleri, Matematik derslerinden oluşmaktadır. Sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil alanlarına göre adayların çözeceği soru sayısı belirlenir. Sayısal, sözel, eşit ağırlık soruları 120 tanedir. Dil sınavı soruları 80 tanedir. Sınav süreleri 180 dakikadır.

Fen Bilimleri dersi, Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinden oluşmaktadır. Kimya dersinden 40 soruda 13 soru bulunmaktadır. En fazla Organik Kimya alanından soru gelmektedir. Organik Kimya çok kapsamlı bir konudur. Derin ve geniş bir alana hitap etmektedir. Kimya, çok önemli bir derstir. Bu derse doğru bir şekilde çalışmak için sürekli ve planlı olarak hareket etmek gerekir. Organik Kimya’da tepkimelerin ezberlenmesi gerekir. Her tepkimenin belli bir mantığı bulunmaktadır. Neden ve sonuç ilişkileri bu ezberleri anlamlı hale getirmektedir.

TYT ve YKS ilk kez uygulanacaktır. Bu nedenle sistemin olumlu ve olumsuz yanları ortaya çıkacaktır. TYT ve YKS 23 – 24 Haziran Cumartesi – Pazar günlerinde saat 10’da yapılacaktır. 1 – 21 Mart tarihlerinde de başvurular alınacaktır.

 

YKS KİMYA  2018
Kimya Kanunları
Atom ve Yapısı 1
Periyodik Sistem 2
Kimyasal Hesaplamalar
Gazlar 1
Çözeltiler 1
Kimyasal Reaksiyonlar ve Enerji 2
Reaksiyon Hızı
Kimyasal Denge 2
Çözünürlük Dengesi 1
İndirgenme-Yükseltgenme
Sulu Çözeltilerde Asit Baz Dengesi
Elektrokimya 2
Çekirdek Kimyası 1
Elementler Kimyası
Organik Kimya 11
Kimyasal Bağlar 2
Mol 1
Bileşikler 1
Hayatımızda Kimya 1
Kimyasal Türler Arası Etkileşim 1
TOPLAM 30

2018 YKS Kimya Konuları Konu Dağılımı Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Organik Kimya hangi başlıkları kapsıyor 11 tane soru çıkıyormuş konu dağılımlarını sayenizde inceledim. Bu konuya artık daha ağırlık vereceğim madem en çok oradan çıkıyor.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.