2018 YKS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları Konu Dağılımı

Aşağıda 2018 YKS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konuları konu dağılımı kısaca olarak ele alacağız.

Üniversiteye giriş sınavları bu sene sistem değişikliği yaşamıştır. Sınavlar iki aşamalı olarak üç oturumda gerçekleşecektir. Sınavlar aynı hafta sonu bir gün arayla olacaktır. TYT ve YKS şeklinde gerçekleşecektir. 18 puan türü 5 puan türü olarak hesaplanacaktır. Sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil alanlarında puan türleri belirlenecektir.

TYT, Temel Yeterlilik Testi olarak yapılacaktır. Türkçe dersinden 40 soru, Sosyal Bilimler dersinden 20 soru, Fen Bilimleri dersinden 20 soru ve Matematik dersinden 40 soru şeklinde toplamda 120 soru sorulacaktır. Sınav süresi 135 dakika olacaktır. Bu sınavda baraj puanları bulunmaktadır. Ön lisans bölümleri için baraj puanı 150 puandır. Lisans bölümleri için baraj puanları 180 puandır. 200 puan alan adaylar ise tercih yapmazlarsa bir sonraki sene tercih yapma hakkına sahip olacaklardır.

YKS, Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak yapılacaktır. İkinci günde ikinci oturum olarak yapılacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler 2, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden sorular sorulacaktır. Her alanda 40 soru sorulacaktır. Toplamda 160 soru, 180 dakika sürecektir. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık ile dil alanlarında adaylar kendi alanlarına göre soruları cevaplandıracaktır.

Sosyal Bilimler 2 alanında Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri bulunmaktadır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 6 soru sorulacaktır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi oldukça önemlidir. Konular az ve soru dağılımı eşit bir şekilde yapılmaktadır. Bilgi ve yorum soruları bu alanda bulunmaktadır. Kuranı Kerim, hadis ve ibadetler bahsinden sorular gelmektedir. Bu ders adaylar için avantaj oluşturmaktadır. Buna bağlı olarak puan kazandırmaktadır.

YKS bu sene ilk kez uygulanan bir sistem olarak olumlu ve olumsuz yanları ilk defa gün yüzüne çıkacaktır. .Bu nedenle konular değişmese de soru sayısı değiştiğinden soru dağılımları değişebilir. Sınavlar 23 – 24 Haziran Cumartesi – Pazar saat 10’da yapılacaktır. 1 -21 Mart tarihlerinde de başvurular yapılacaktır.

Konular Soru Sayısı
Kuran ve Yorumu(2017YGS- Dkab) 1
Zekat(2017 YGS-Dkab) 1
Hz. Muhammed’in Hayatı(2017YGS-Dkab) 1
İslam Düşüncesinde Yorumlar (2017YGS-Dkab) 1
İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar(2017YGS-Dkab) 1

2018 YKS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları Konu Dağılımı Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.