2018 YKS Coğrafya-1 Konuları Konu Dağılımı

Aşağıda 2018 YKS Coğrafya-1 konuları konu dağılımı kısaca olarak ele alacağız.

Üniversiteye giriş sınavları bu sene itibariyle değişikliğe uğramıştır. İki aşamalı olarak üç oturumda gerçekleşecek olan üniversiteye giriş sınavlarında TYT, YKS olarak iki aşamalı sınav yapılacaktır. İki sınav aynı hafta sonu bir gün arayla aynı saatlerde ve dil sınavı ikinci gün ikinci oturum olarak yapılacaktır.

TYT, Temel Yeterlilik Testi şeklinde yapılacaktır. Türkçe, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Matematik alanlarına yer verilecektir. 120 sorudan oluşacak ve 135 dakika sürecektir. Temel Yeterlilik Testi baraj içermektedir. 150 puan barajı ön lisans bölümleri için geçerlidir. 180 puan barajı lisans bölümleri için geçerlidir. 200 puan ise tercih yapmayan ama bir sonraki sene tercih yapma hakkı veren bir barajdır. 18 puan türü 5 puan türüne düşürülmüştür. Sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türlerini oluşturacaktır.

YKS, Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak ikinci gün gerçekleşecek sınavlardır. Böylece asıl tercihin lisans seviyesinde yapılacağı sınavlara girilmiş olacaktır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Türk Dili ve Edebiyatı – sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler – 2, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından sorular sorulacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler – 1 alanında 24 Türk Dili ve Edebiyatı, 10 Tarih – 1, 6 Coğrafya -1 soruları sorulacaktır. Soruların Coğrafya – 2 alanına da sarkması baraj sınavında da coğrafya sorulması adayların önemli ölçüde coğrafya bilmelerini gerektirmektedir. Özellikle sözel ve eşit ağırlık adayları için bu ders alanları oldukça önemlidir.

Coğrafya dersine bilgi notu çıkararak çalışmak gerekir. Ezber yapmadan neden – sonuç ilişkisine bağlı kalarak hareket etmek gerekir. Bu nedenle sürekli ve düzenli olarak çalışmak gerekir. Planlı bir coğrafya çizelgesi adayların soruları doğru cevaplama olasılığı arttıracaktır.

Bu sene ilk defa uygulanacak sistemin doğruluğu ve sonuçları merakla beklenmektedir. Konular değiştirmese de soru dağılımlarında değişiklik olabilir. Çünkü soru sayıları değiştirilmiştir. Yine de adayların dikkatli olması ve önceki seneleri de dikkate alarak çalışmaları gerekmektedir.

Konular Soru Sayısı
Akarsu Rejimleri (2017 YGS-Coğrafya)  1
Beşerî Coğrafyanın Dalları (2017 YGS-Coğrafya)  1
Maki Bitki Örtüsünün Dağılışı (2017 YGS-Coğrafya)  1
Dünya İklim Tipleri (2017 YGS-Coğrafya)  1
Ekonomik Faaliyetler Üzerinde Etkili Olan Faktörler (2017 YGS-Coğrafya)  1
Harita Bilgisi/İzohipsler (2017 YGS-Coğrafya)  1
Nüfus Piramitleri (2017 YGS-Coğrafya)  1
Uluslararası Saat Dilimleri (2017 YGS-Coğrafya)  1
Sıcaklık Eğrileri (2017 YGS-Coğrafya)  1
Tsunamiler (2017 YGS-Coğrafya)  1
Türkiye’nin Nüfusu (2017 YGS-Coğrafya)  1
Türkiye’nin Yeryüzü Şekilleri (2017 YGS-Coğrafya)  1

2018 YKS Coğrafya – 1 Konuları Konu Dağılımı Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.