2018 YKS Biyoloji Konuları Konu Dağılımı

Aşağıda 2018 YKS Biyoloji konuları konu dağılımı kısaca olarak ele alacağız.

Üniversiteye giriş sistemi bu sene itibariyle değişmiştir. Sınavlar iki aşamalı olarak üç oturumdan oluşacaktır. TYT ve yKS olarak gerçekleştirilecektir. TYT, Temel Yeterlilik Testi’dir. YKS, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Sınavlar bir gün arayla gerçekleştirilecektir.

TYT, Temel Yeterlilik Testi olarak Türkçe, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Matematik derslerinden oluşmaktadır. Türkçe dersinden 40 soru, Sosyal Bilimler dersinden 20 soru, Fen Bilimleri dersinden 20 soru ve Matematik dersinden 40 soru sorulacaktır. Sınavda toplamda 120 soru olacaktır. Sınav süresi 135 dakika olacaktır. Sınavda baraj puanları bulunmaktadır. Ön lisans bölümleri için 150 puan yeterli olmaktadır. Lisans bölümleri için 180 puan yeterli olmaktadır. 200 puan alan adaylar da tercih yapmazlarsa bir sonraki sene tercih yapabilir durumda olacaklardır.

YKS, Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak yapılacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler 2, Fen Bilimleri, Matematik alanlarından sorular sorulacaktır. Fen Bilimleri alanında 40 soru olacaktır. Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinden sorular gelecektir. Biyoloji alanında 13 soru sorulacaktır. Ekoloji, kalıtım ve sistemler konularından çok fazla soru gelmektedir.

Biyoloji çalışmak için düzenli ve planlı bir program uygulamak gerekir. Biyoloji sürekli okunabilir. Biyolojide problemler oldukça basit bir mantığa dayanmakta ve hep aynı mantık üzerinden çözülmektedir. Önemli olan konuların birbirine bağlanması ve neden sonuç ilişkisinin çözülmesi gerekir.

Biyoloji çok önemli bir derstir. Bu nedenle adayların Fen Bilimleri’nde puan kazanmak için Biyoloji üzerine yoğunlaşması da doğrudur. Fizik, Kimya birçok kişiyi elese de Biyoloji de bazen ters köşe yapabilir. Sorular orta seviyede ölçme ve değerlendirme kurallarına göre hazırlanmaktadır.

TYT ve YKS bu sene ilk kez gerçekleşecek olan bir sistemdir. Sistemin olumlu ve olumsuz yanları bundan sonra ortaya çıkacaktır. Sınav 23 – 24 Haziran 2018 Cumartesi Pazar Saat 10’da yapılacaktır. İkinci gün iki oturum olarak YKS ve Dil sınavlarından oluşacaktır. Sınav başvuruları 1 – 21 Mart tarihlerinde yapılacaktır.

Ülkemizde üniversite sınavları orta seviyeli merkezi sınavlar olarak yapılmaktadır. Sınava ortaöğretim son sınıf, mezun konumunda olanlar ve mezun olanlar girebilirler. Üniversiteye giriş sınavları her sene yapılmaktadır. Yaz aylarının ilk ayında yapılmaktadır.

YKS BİYOLOJİ 2018
Hücre 3
CTB 1
Enzimler
Sınıflandırma 2
Ekoloji 4
Hücresel solunum 2
Fotosentez 1
Hücre bölünmeleri 1
Evrim
Protein Sentezi 1
Kalıtım 5
Bitki biyolojisi 1
Üreme-Gelişme 2
Hayvanlarda davranış 1
Sistemler 6
TOPLAM 30

2018 YKS Biyoloji Konuları Konu Dağılımı Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

2 yorum

  1. Çok sağolun pek çok dersin konu dağılımlarını verdiniz. Ama neden biyoloji dersinin 2016 ve 2017 yıllarına dair veriler yok. Bize asıl o yılların dağılımları gerekiyor.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.