2018 TYT Zor mu Olacak Kolay mı Nasıl Olacak?

Aşağıda 2018 TYT zor mu olacak kolay mı nasıl olacak kısaca olarak ele alacağız.

Üniversiteye giriş merkezi sınavları bu sene itibariyle değişmiştir. Bu sene üniversiteye giriş sınavları arasında bir günlük bir zaman farkı olacaktır. Sınavlar aynı hafta sonu yapılacaktır. 23 – 24 Haziran gününde üç oturum şeklinde TYT ve YKS olarak gerçekleştirilecektir. İkinci gün öğleden sonra dil sınavı yapacaktır.

2018 TYT, Temel Yeterlilik Testi 120 sorudan meydana gelmektedir. Türkçe dersinden 40 soru, Sosyal Bilimler dersinden 20 soru, Fen Bilimleri dersinden 20 soru, Matematik dersinden 40 soru şeklinde olacaktır. TYT, Temel Yeterlilik Testi 135 dakika sürecektir.

TYT, Temel Yeterlilik Testi konu dağlımı ve soru zorluğu açısından her merkezi sınavda olduğu gibi orta zekanın cevaplandırabileceği şekilde sorulardan oluşmaktadır. Sorular kolaydan zora doğru gitmektedir. Çeldiriciler arasında eşit dağılım söz konusudur.

Temel Yeterlilik Testi diğer senelerde olduğu gibi herkes için olduğundan kolay olacaktır. Baraj puanının çeşitlendirilmesi ve arttırılmaması da sınavın kolay seviyede kalacağı izlenimini vermektedir. Baraj puanı 180 olarak düzenlenmiştir. Bu lisans programları için geçerlidir. 150 puan ise ön lisans programları için barajdır. 200 puan baraj ise ikinci bir tercih hakkını bir sene arayla eğer bir önceki sene tercih yapılmadıysa vermektedir. TYT bu bakımdan orta seviyede bir sınavdır. Kolay olması beklenmektedir. TYT bu sene ilk defa yapılacağı için takip edilmektedir.

2018 TYT Zor mu Olacak Kolay mı Nasıl Olacak Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. 2018 yılında tyt yks bir sürü değişiklik oldu. Bizim şansımızdan mı nedir anlamadım ya… Sizce tyt mi daha zor olur yoksa yks mi ? Bence tyt daha zor olur. Şahsen ben öyle düşünüyorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.