2018 TYT YKS Başvuruları Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

Aşağıda 2018 TYT YKS başvuruları ne zaman nasıl yapılacak kısaca olarak ele alacağız.

Bu sene itibariyle üniversiteye giriş merkezi sınavlarının oturumları ve soru ölçme oranları değiştirildi. Bu sene ilk defa olarak yapılacak olan Temel Yeterlilik Testi ile Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı iki oturumdan meydana gelmektedir. İki sınav arasında bir günlük bir fark bulunmaktadır. Ayrıca iki sınav da dil sınavı ile birlikte üç oturum şeklinde bir hafta sonunda gerçekleştirilecektir.

2018 TYT YKS oturumları 23 – 24 Haziran tarihlerinde yapılacaktır. Bugün itibariyle sınavlara 145 gün kalmıştır. TYT, Temel Yeterlilik Testi olarak 120 sorudan oluşmaktadır. 135 dakika sürmektedir. YKS, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı 160 sorudan oluşmaktadır. 180 dakika sürmektedir. Ayrıca dil sınavında da 80 soru sorulmaktadır. Sınavlar cumartesi ve pazar günleri saat 10.00’da olacaktır. Dil sınavı ikinci gün öğleden sonra yapılacaktır.

Sınava girmek için her yıl olduğu gibi başvurmak gerekmektedir. 2018 TYT ve YKS başvuruları 1 – 21 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. 1- 21 Mart 2018 tarihleri arasında sürecek olan başvurular 21 Mart saat 23.59’a kadar sürecektir. Başvuru yapmayan adayların daha sonra gecikmeli bir başvuru yapması mümkün değildir. Bu nedenle merkezi sınavlara giriş hakkını kaybetmemeye dikkat etmek gerekir.

Bu yıl ilk kez yapılacak yeni üniversite sınavlarının nasıl geçeceği ve nasıl sonuçlanacağı merak edilmektedir. Bu nedenle her aşamanın dikkatle takip edileceği unutulmamalıdır. Sınav düzeni aksatılmamalıdır.

2018 TYT YKS Başvuruları Ne Zaman Nasıl Yapılacak Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. sizin sitenizde olmasa bu sınavla ilgili detayları nereden öğrenecektik bazen kafam karışıyor hemen buraya gelip okuyorum dedikleri ve sınav hakkında yazdıklarınız bizi çok aydınlattı sağolun

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.