2018 TYT Ne Zaman Kaç Gün Kaldı?

Aşağıda 2018 TYT ne zaman kaç gün kaldı kısaca olarak ele alacağız.

TYT sınavı, Temel Yeterlilik Testi olarak 120 sorudan oluşmaktadır. Türkçe dersinden 40 soru, Sosyal Bilimler dersinden 20 soru, Fen Bilimleri dersinden 20 soru ve Matematik dersinden 40 soru şeklinde soru dağılımı olmaktadır. 120 soru 135 dakika süre verilerek çözülmesi istenmektedir.

2018 yılı TYT, Temel Yeterlilik Testi birinci oturum sınavları gibi haziran ayında olacaktır. Birinci oturum sınavı ile ikinci oturum sınavı arasında bir günlük bir fark vardır. Sınav hafta sonu olarak düzenlenmektedir. TYT sınavı 23 Haziran tarihinde gerçekleşecektir. 23 Haziran saat 10.00’da TYT sınavı 24 Haziran saat 10.00’da YKS oturumu yapılacaktır. Ayrıca YKS’den sonra ikinci oturum olarak dil sınavı oturumu yapılacaktır. Sınavlara 145 gün kalmıştır.

TYT, Temel Yeterlilik Testi 120 sorudan oluşmakta ve 135 dakika sürmektedir. 23 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek sınav saat 10.00’da yapılacaktır. Bu durumda sınav 12.15 itibariyle sonlanacaktır. TYT, Temel Yeterlilik Testi sınavında baraj puanları da bulunmaktadır.

150 puan baraj olarak ön lisans tercihleri için yeterli olmaktadır. 180 puan baraj olarak lisans tercihleri için yeterli olmaktadır. 200 puan baraj olarak da ikinci yıl tercih hakkı kazandıracaktır. Böylece barajı geçen kişiler açık öğretimde ya da özel üniversitelerde öğrenim hakkı elde edebilirler. Ayrıca ikinci oturum sınavına da girmeye hak kazanırlar. TYT ve YKS oturumları bu sene ilk defa yapılacaktır. Bu nedenle sonuçları merakla beklenmektedir.

2018 TYT Ne Zaman Kaç Gün Kaldı Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

2 yorum

  1. ben çok heyecanlıyım temel yeterlilik sınavına deli gibi hazırlandım yüksek almalıyım ki istediğim liseye gireyim gün sayıyorum tyt için inanır mısınız kaç gün kaldı arkadaşlarım bana soruyor

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.