2018 TYT Kimler Girecek YKS’ye Girmek Zorunlu mu?

Aşağıda 2018 TYT kimler girecek YKS’ye girmek zorunlu mu kısaca olarak ele alacağız.

Merkezi sınavlarda bu yıl itibariyle bazı değişiklikler yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu değişiklikleri sınavlardan aylarca önce kamuoyuyla paylaştı. Merkezi sınavlardan olan üniversiteye giriş sınavı yeniden iki aşamalı olarak TYT ve YKS olarak şekillenmiştir.

Temel yeterlilik sınavı ve yüksek öğretim kurumları sınavı iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek sınavlardır. İlk sınav tek oturum ve ikinci sınav iki oturumdan meydana geçecektir. Sınavlarda çoktan seçmeli sınavlar sorulacaktır. Eksi merkezi üniversiteye giriş sınavlarından temel olarak içerik arasından bir farkı bulunmamaktadır.

Bu sınavlarda başarılı olan kişiler üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanmak için tercih yapacaklardır. Kontenjan ve başarı sıralamalarına göre üniversite tercihleri yapılacaktır. Bu tercihler sonunda adayların kazandığı üniversiteler açıklanacaktır. Böylece adayların kazandığı üniversiteye kayıt yaptırması mümkün olacaktır.

Merkezi sınavlara girmek zorunludur. Sınava girmeden bir adayın bir üniversiteye kayıt yaptırması mümkün değildir. Bazı bölümler için barajı geçmek yeterli olsa bile özel üniversitelerde de okumak için kayıt yaptırmak mümkün gözükmektedir. Devlet okullarında bu durumdan söz edilemez.

Lise son sınıf öğrencisi olarak ortaöğretim 12. sınıf öğrencileri TYT ve YKS oturumlarına katılabilirler. Bu sınavlara  katılmak zorunlu olarak gerçekleşir. Böylece adaylar için yeni bir okul süreci başlamış olur. Merkezi sınavlar eleme usulüne göre yapılmaktadır. Yeterli puanı alıp başarı sırası elde eden adaylar istediği yere girebilir.

2018 TYT Kimler Girecek YKS’ye Girmek Zorunlu mu Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

6 yorum

  1. Arkadaşlar ben yeni sistemden hiç bir şey anlamadım ne olur yardım edin şimdi herkes TYT ve YKS oturumlarına girmek zorunda mı yoksa birine girince de bazı bölümler için yeter mi ?

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.