2018 LYS Nasıl Olacak Zor Mu Kolay Mı

lys ile ilgili görsel sonucu

Öğrencilerin üniversite okumaya hak kazanmaları için öncelikle geçmeleri gereken birkaç aşama bulunmaktadır. Bildiğimiz üzere bu aşamaların genel adına verilen isimler sınav olmaktadır. Üniversite okumaya hak kazanmak için de sınavlara tabii tutulmaktayız. Bu sınavlarda kendi içerisinde iki oturum olarak belirlenmiştir. Bu sınavlardan bir tanesi YGS olarak adlandırılırken, bir tanesi de LYS olarak adlandırılmaktadır. LYS, YGS sınav sorularına göre daha çok ilgili alanlar ile alakalı bilgiye dayalı soruların yer aldığı bir sınav olarak bilinmektedir. Öğrenci hangi bölümü istiyor ise o bölümün ilgili sorularını cevaplayabilecek bilgiye sahip olmalıdır. Bu konu ile ilgili öğrencilerin kafasında dolanan en önemli sorulardan bir tanesi ise 2018 yılında yapılacak olan LYS’nin kolay mı yoksa zor mu olacağıdır. Bizler de bu konuya dair düzenlemekte olduğumuz bu yazı ile birlikte sizlere 2018 LYS nasıl olacak zor mu kolay  mı kısaca bilgi vereceğiz.

2017 yılında gerçekleşen LYS sorularının kimi öğrenciler zor olduğunu söylerken, kimi öğrenciler ise kolay olduğunu savunuyordu. Lys sorularının zorluğu ya da kolaylığı elbette ki öğrencilerin sınava ne kadar çalışıp çalışmadığı ile ilgili olmaktadır. Fakat yine de öğrenciler gelecek yıl gerçekleşecek olan LYS’nin sorularınım zorluğunu ya da kolaylığını merak etmektedir.

Tüm öğrencilerin sınavı kolay bir şekilde atlatabilmeleri için gerekli çalışmayı yapmaları gerekmektedir. Çünkü sınav sorularının nasıl olacağı konusunda hiçbir tahmin gerçeği tam anlamıyla yansıtmayacaktır.

2018 LYS Nasıl Olacak Zor Mu Kolay Mı Adlı Yazımız Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Bize Yazabilirsiniz.

 

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.