2018 LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Aşağıda 2018 LGS tercihleri ne zaman yapılacak kısaca olarak ele alacağız.

Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı olarak yapılnan LGS’un revize edilmesinden sonra liseye geçiş sınavı olarak LGS uygulamasının yapılmasına bu sene itibariyle başlanmıştır. 2 ve 3 Haziran 2018 tarihlerinde yapılan LGS ile öğrenciler değişen sınav sistemini ilk kez tecrübe etmişlerdir.

Sınav sonuçlarının 22 günün ardından 26 haziran gününde açıklanması beklenmektedir. E- okul üzerinden yapılacak olan yönlendirme sonucunda öğrenciler sınavla ilgili bilgilere ulaşacaktır. Henüz tercih tarihleriyle ilgili bir bilgilendirmenin yapılmaması üzerine 5 + 5 tercihin asil ve yedek olarak yapılması planlanmıştır.

tercih hakkının bulunması ve değerlendirilmesiyle öğrencilerin okullara yerleşmesi mümkün olacaktır. Yaklaşık bir milyon adayın girdiği sınav sonuçlarına göre sadece yaklaşık yüz otuz bin öğrenci yerleşme hakkına sahip olacaktır. Kıyasıya bir mücadelenin ardından öğrenciler Anadolu, Sosyal ve Fen Bilimleri liselerine yerleşmeye hak kazanacaktır.

LGS’nin ilk deneme yılı olarak gerçekleşmesinin ardından iki gün süren sınavlarda liseye geçiş sınavının uygulanması ve öğrencilerin isteğiyle bu sınavda aday sayısının artması ülkemizde eğitim ihtiyacının ne kadar yüksek olduğu ve başarı elde etme hırsının buna bağlı olarak arttığı gözlemlenmektedir.

Her ihtimale karşı yedek tercih hakkının da bulunması öğrencilerin dolmayan kontenjanlar için yeniden bir yerleştirme hakkı elde etmesi anlamına da gelmektedir. Böylece başarılı öğrencilerin hak ettikleri okullarda eğitim ve öğretim görmesi sağlanacaktır.

2018 LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.