2017 YGS Başvuru Ve Sınav Tarihi Ne Zaman?

Bu yazımızda 2017 YGS başvuru ve sınav tarihi ne zaman kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği üniversite sınavları genelde 3 oturumda sonuçlanır. 5 oturumdan oluşan sınavların ilk oturumu genel olarak her yıl ilk dönemin bitişi, ikinci dönemin başlamasıyla yapılır.

Önceki yıllarda ikinci dönemin sonuna doğru yapılan sınavın ilk oturumu, diğer oturumlarla olan zaman mesafesinin ayarlanmasıyla biraz öne çekilmişti. Bu yılda son birkaç yıldır devam eden düzenlemenin sonucunda ÖSYM’nin sınav takviminde yer alan üniversite sınavının ilk oturumu 12 Mart 2017 tarihinde yapılacak.

ÖSYM her yıl açıkladığı sınav takviminde bu sefer de Mart ayında YGS’ye yer verdi. YGS, Yükseköğretime Geçiş Sınavı olarak üniversite sınavlarının herkes için olan ilk oturumunu oluşturuyor. 160 sorunun sorulduğu sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler yer alıyor.

Dört ana bölümden oluşan sınavda her bölüm 40 sorudan oluşuyor. Öğrencilerin büyük umutlar bağladığı sınav yine 160 dakika sürüyor. YGS sınavına giren öğrencilerin sınav giriş kağıdı ve kimlikle sınav yerlerine gitmesi gerekiyor.

Bu iki belge haricinde hiçbir şey kabul edilmiyor ve içeri alınmıyor. Sınavda kalemleri ÖSYM dağıtıyor. Öğrenciler sınav salonlarına sadece reklamsız pet şişede su sokabiliyor. Öğrencilere sınava girerken tavsiyemiz, sınav yerinin önceden teşhis edilmesi ve sosyal hayat rutinlerini bozmamalarıdır.

2017 YGS sınavına girecek olan herkese başarılar dileriz.

2017 YGS Başvuru Ve Sınav Tarihi Ne Zaman Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

 

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.