2017 Üniversite Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

tercih sonuçları ile ilgili görsel sonucu

tercih sonuçları ile ilgili görsel sonucu

Lise öğrenimini tamamlayan öğrenciler, üniversitede okuyabilmek için YGS ve LYS sınavlarına girmişlerdi. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, tercih döneminde istedikleri okula ve sınavlardan elde ettikleri puanlara göre tercihlerini gerçekleştirmişti. Bu süreç tüm öğrencileri oldukça yormuş ve strese sokmuş olsa da, henüz heyecan son bulmamıştı. Öğrenciler şimdi de, tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tercih sonuçları için hangi tarihi verdi? Bu ve buna benzer konu ile ilgili sorularınıza ait yanıtları bulabilmek adına hazırlamış olduğumuz bu yazıda, sizlere 2017 üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak kısaca bilgi vereceğiz.

Tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden öğrenciler ve aileler, ÖSYM’den gelen cevap ile meraklarını giderdi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercih sonuçlarının 8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Bu duyuruyu öğrenen öğrenciler tercih sonuçlarının saat kaçta açıklanacağını merak etmeye başladı. Fakat ÖSYM tarafından yapılan açıklamada saat bilgisi bulunmamaktadır. Tercih sonuçlarının açıklanacağı düşünülen tahmini saat ise mesai bitimi olarak konuşuluyor. Öğrenciler ise 8 Ağustos tarihinin bir an önce gelmesini bekliyor.

Öğrenciler tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırma sürecine girecekler. Her şey belli olduktan sonra öğrencilerin stresi artık azalmış olacak. Tercih sonuçlarının açıklanmasına kadar olan süreç öğrencilerin heyecanını daha da arttırmış bulunuyor.

2017 Üniversite Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak Adlı Yazımız Hakkındaki Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Bize Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.