2017 PYBS Başvuru Ve Sınav Tarihi Ne Zaman?

Bu yazımızda 2017 PYBS başvuru ve sınav tarihi ne zaman kısaca olarak bilgi aktaracağız.

PYBS, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’dır. Merkezi sınavlardan biridir. 5., 6., 7., 9., 10. ve 11. sınıf öğrencileri bu sınava girebilirler. Ortaokul ve ortaöğretim sınavları farklıdır. Milli eğitim Bakanlığı devlet okullarında yardıma muhtaç öğrenciler için bu sınavı düzenlemektedir.

Her yıl yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı bu yılda yapılacaktır. 10 Haziran 2017, Pazar saat: 10.00’da gerçekleştirilmesi planlanan sınavın başvuruları Mart ve Nisan 2017 aylarında okul müdürlüklerinden yapılmaktadır.

Bursluluk sınavları için aranan şartlar PYBS Kılavazu’nda yer almaktadır. 8. sınıf öğrencileri geçiş sınavlarına gireceğinden oradan aldıkları puanla değerlendirileceklerdir. Bu nedenle PYBS’ye girmelerine gerek görülmemiştir.

PYBS’ye girmek için;

*Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekir.

*Kayıt – kabul şartlarına uygun olmak gerekir.

*Sınıf tekrarı yapmamış olmak gerekir.

*Ortaöğretimde okul değiştirmemiş veya bir ceza almamış olmak gerekir.

*Maddi imkanlardan nispeten yoksun olmak gerekir.

*Yıllık gelir düzeyinin altında gelir elde eden aileler yararlanabilir.

*Başvurular Mart – Nisan aylarında MEB internet sitesinde yapılacaktır.

*Başvuruyu veliler okula, müdürler de e – okula yapacaktır.

PYBS bütün sınavlar gibi önemli bir sınavdır. Bu sınava girip uygun şartlara sahip olarak başarı elde eden herkes devlet tarafından burslandırılacaktır. Böylece yardıma muhtaç öğrencilerin ihtiyaçları kolaylık giderilecektir. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı her yıl Haziran ve Ağustos aylarında yapılmaktadır.

2017 PYBS Başvuru Ve Sınav Tarihi Ne Zaman Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. PYBS 2017 Bursluluk Sınavı başvurusu nasıl yapılır? Sınav hangi tarihte arkadaşlar bilen var mı bir nasıl hazırlanıyorsunuz, çalışan var mı ben 6. sınıfım cevap lütfen.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.