2014 Yerel Seçimler Ne Zaman (Belediye Seçimleri Tarihi)

Yerel seçimler ne zaman, 2014 belediye başkanı seçimleri. Hazır olun seçimler yaklaştı. Peki 2014 yerel seçimler ne zaman tarihi :

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel idareler seçimleri için çalışmalarına son hızla devam ediyor. Partiler aday adayları arasından belediye başkan adaylarını belirlerken YSK da personelini hizmet içi eğitimden geçiriyor. Eğitimde seçimlerle ilgili genel bilgiler ve personelin yapması gereken görevler anlatılıyor.

yerel seçimler ne zaman

İl ve ilçe seçim kurullarında personelin kullanması gereken YSK SEÇSİS Uzman Kullanıcı programının personele öğretilmesi amacıyla eğitimler devam ediyor. YSK Başkanı Sadi Güven, YSK SEÇSİS Programıyla ilgili bilgiler verdi.

SEÇSİS, seçimle ilgili her bilgi ve belgenin üretilip saklandığı özel bir çevrimiçi program. En kapsamlı e-devlet uygulaması olan SEÇSİS, Türkiye’de oy kullanan tüm kişilerin bilgilerinin ve seçmen kütüklerinin bulunduğu bir program. Buna göre Türkiye’de oy kullanabilen nüfusun %70’inin seçmen bilgileri programa kayıtlı durumda. SEÇSİS merkezdeki büyük veri tabanı ve il, ilçe merkezlerindeki seçim kurullarının programlarıyla entegre bir şekilde çalışıyor. Sistemin güvenliği test edildi ve başarılı sonuç alındı. Sistem kurum ağında yer aldığı için sisteme dışarıdan herhangi bir giriş söz konusu değil. Yani personelden başka kimse sistem üzerinde işlem yapamıyor. İlçelerdeki kişisel bilgisayarlarsa direk merkez veri tabanına bağlı olarak çalışıyor. SEÇSİS sonuçları ve tutanaklardan çıkan sonuçların doğruluğunun kamuoyuna duyurulması açısından her seçimden sonra YSK’nın internet sitesinde sonuçlar şeffaf bir şekilde paylaşılıyor. Bu program, TÜSİAD ve Türk Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen eTR ödül töreninde Kamudan Vatandaşa Hizmet alanında, üniversitelerden ve çeşitli STK’ların temsilcilerinden oluşan jüri üyelerinin verdiği oylarla en iyi program ödülünün de sahibi oldu.

2014 Yerel Seçimler Ne Zaman Yapılacak Konusunda Yorumlarınızı Aşağıdan hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.