2014 Türkçe Olimpiyatları Nerede Yapılacak

2014 Türkçe Olimpiyatları Nerede Yapılacak hakkında bilgi.

Son yıllarda ülkemizde düzenli olarak Türkçe Olimpiyatları düzenlenmekte. Uluslararası düzeyde olan bu organizasyona yabancı ülkelerden katılım sağlanmakta. Geçtiğimiz sene tam 130 ülkenin temsilcisi olimpiyatlarda bulunmaktaydı. Ülkeler yarışmada başarılı olabilmek için temsilcilerinin Türkçeyi güzel konuşmasını sağlamaya çalışıyor.

Türkçe olimpiyatlarına katılacak ülkelerin temsilcileri kendi içlerindeki okullardan seçilen temsilciler arasında tekrar seçme yapılması şeklinde gerçekleştirilmektedir. 2014 senesindeki olimpiyatlara 10 binden fazla öğrencinin hazırlandığı tahmin ediliyor.

Yarışmaya katılacak temsilciler kendi ülkelerinin sosyal ve kültürel izlerini de taşıyor. Kendi geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan temsilciler yarışma sırasında birbirleriyle kaynaşıyor. Başarılı olanlar ödül töreninde ödüllerini kendi devlet temsilcilerinden alıyor. Bu temsilciler devlet büyüklerinden biri oluyor.

Fakat bu sene cemaat ile hükümet arasındaki gerginlik sebebiyle olimpiyatların nerede yapılacağı bir muamma. Hükümet olimpiyatlar için herhangi bir yer verilmeyeceğini söylüyor ancak cemaat evlerinin bahçesinin açık olduğunu duyuruyor. Nerede yapılacağı kesinleşene dek bizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

turkce-olimpiyatlari-logo

 

2014 Türkçe Olimpiyatları Yapılacak Mı Hakkında Yorum Yapabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.