2014 Seçimlerde Oy Kullanmama Cezası Var Mı

2014 seçimlerde oy kullanma cezası var mı hakkında bilgi kısaca

30 Mart 2014 Pazar günü yani yarın, 50 milyondan fazla kişi sandık başına gidecek ve oy kullanacak. Seçimlerde oy kullanacağı bölgenin dışında bulunan veya sağlık nedenlerinden dolayı şehir dışında bulunup oy kullanamayan kişilere ceza verilecek. Herkesin oy kullanması istenen 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin oy kullanmama cezası ise 22 TL olarak belirlendi.

Her ne kadar seçimlerde oy kullanmama cezası 22 TL olsa da cezaların gönderilmesi ve yazışma gibi masraflar ön plana çıkınca yasaklar uygulanmamakta ve bu uygulama İlçe Seçim Kurulları Başkanları’nın inisiyatifine bırakılmaktadır.

Bu nedenle 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmayacak kişilerin ceza ödeyip ödemeyeceği halen belirsiz. Genellikle yazışma masrafları ve 22 TL’lik ceza oranlandığında, yazışma masrafları çok olduğundan uygulanma fırsatı olmamıştır.

Cezaların uygulanması yürütmede payı bulunan partileri, kendilerine gelecek oylar bakımından çok etkilemektedir çünkü bu partilerin kendilerine 22 TL’lik bir gelir sağlaması seçmen tarafından hoş karşılanmamaktadır. Yine de iş durumu ve seyahat gibi gerekçelerle oy kullanmayan oldukça seçmen bulunuyor.

2014 Seçimlerde Oy Kullanmama Cezası Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.