2014 Saatler Ne Zaman İleri Alınıyor

2014 Saatler Ne Zaman İleri Alınıyor hakkında bilgi kısaca.

Her sene 29 Mart gününü 30 Mart gününe bağlayan gece saatler bir saat ileri alınırken bu sene bu işlem bir gün gecikmeli uygulanacak. Halkımızda bu sebeple kafa karışıklığı oluşmuş durumda. Bu özel durum sırasında 30 Mart günü özellikle cep telefonu saatlerine güvenmemeliyiz. Çünkü cep telefonları kendileri her sene bu işlemi gerçekleştirmekte ve saati normal zamanında ileri alıp bizi şaşırtacaklardır.

Bu gecikmeli uygulama bu sene 30 Mart günü yapılacak olan yerel seçimler sebebiyle gerçekleşecek. Bilindiği gibi bu uygulama güneş ışığından mevsimine göre daha fazla yararlanmak amacıyla yapılıyor.

Bu sene 31 Mart günü (Pazartesi) 03.00’da saatler 1 saat ileri alınacak. Bu karar bakanlar kurulu tarafından 16 Şubat tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de açıklanmıştı.

Bilgisayarlarımız ve akıllı telefonlarımız bu uygulamayı standart zamanında yaptığından dolayı 30 Mart Pazar günü boyunca bu saatlere güvenmememiz gerekiyor. Bu durum seçim gününe denk geldiğinden dolayı sandığa gitmekte sıkıntı yaşamamak için dikkatli olunuz.

“Belki 1 saatten dolayı herhangi bir partinin oy kaybına sebep olmaksızın bu gerçekleştirilmiş olacak” değerlendirmesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a ait. Kendisi bu sözlerle bu uygulamanın geç yapılmasının vatandaşların seçim sırasında olumsuz etkilenmemesi amacıyla olduğunu ifade etmiştir.

images

2014 Saatler Ne Zaman İleri Alınacak Hakkında Yorum Yapabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.