2014 LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

LYS Sonuçlarının Açıklanma Zamanı, 2014 LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) 946 bin 244 başvuru gerçekleşti.

LYS’ye başvurularda ise Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) esas alındı. YGS’de baraj olan 180 puanı alan öğrenciler LYS’ye başvuru hakkı kazandı.

ÖSYM’den alınan bilgiye göre sınava başvuran adayların 744 bin 562′si Matematik Sınavı LYS-1′e, 338 bin 361′i Fen Bilimleri Sınavı LYS-2′ye, 751 bin 454′ü Edebiyat-Coğrafya Sınavı LYS-3′e, 432 bin 97′si Sosyal Bilimler Sınavı LYS-4′e ve 70 bin 767′si de Yabancı Dil Sınavı LYS-5′e başvurmuş durumda.

Bu sınavlardan LYS-4 14 Haziran Cumartesi günü, LYS-1 ve LYS-5 15 Haziran Pazar günü yapıldı. Diğer sınavlar ise 21 Haziran Cumartesi ve 22 Haziran Pazar olmak üzere gerçekleşecek.

Lisans Yerleştirme Sınavları Türkiye’de tüm il merkezlerinde ve Lefkoşa’da yapılacak. Sınavlara beş milyondan fazla öğrenci girecek.

LYS ADAYLARI SORULARI MERAK EDİYOR

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in YGS’den önce yaptığı açıklamalarla soruların açıklanmayacağını duyurmuştu. Bu uygulama veliler ve öğrenciler tarafından büyük tepki toplayınca soruların %20’sinin açıklanmasına karar verilmiş adayların cevap kağıtları ile soruların bir kısmı ösym.gov.tr’den duyurulmuştu. Bu yıl yapılacak sınavda ise henüz ÖSYM’den LYS sorularının açıklanıp açıklanmayacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Soruların açıklanmamasına ise soruların yeniden kullanılabileceği gerekçe gösterilmişti.

2014 LYS Sonuçları Hangi Tarihte Açıklanıyor Hakkında Görüşlerinizi Aşağıdan Hemen Paylaşabilirsiniz

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.