2013 Öğretmen Atama Sonuçları

Öğretmen atama sonuçları açıklandı, 2013 öğretmen atamaları yapıldı ve öğretmen atama sonuçları atama biriminden yayınlandı.

2013 yılında öğretmen ataması olacak mı olmayacak mı, hangi branşa kaç kontenjan verilecek derken 2013 öğretmen atamalarında sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eylül ayı içinde yapılacağı söylenen atamalar, bugün saat 11’de Başöğretmen salonunda gerçekleştirildi.

9 Eylül 2013 öğretmen atamaları bugün belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, atamaları bu sene ilk kez uygulanan alan sınavında alınan puanlar doğrultusunda gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın telekonferansla katıldığı atamada 40 bin öğretmen bilgisayardan  kura usulü kadrolarına yerleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmen adayları heyecan içindeydi. Atanan adaylar sevinçten atanamayanlar ise üzüntüden gözyaşlarını tutamadı.

ATAMA YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Atama Sonucu Oluşan Taban Puanlar İçin Tıklayın

Bu yıl boş kalan kadrolara yapılacağı duyurulan 40 bin öğretmen ataması gerek öğretmen adaylarının gerekse onların ailelerinin heyecanlı bekleyişi ile bugün gerçekleştirildi. Programının yoğunluğu nedeniyle atama salonunda bulunamayan ve salona telekonferans ile İstanbul’dan bağlanan Nabi Avcı atanan öğretmenleri tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Ataması gerçekleştirilen 40 bin öğretmen ilk atama, kurumlar arası atama ve milli sporcuların ataması olmak üzere üç şekilde gerçekleştirildi. Törende Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de hazır bulundu. Atanan öğretmenler tebligatlarını beklemeye gerek görülmeyerek atandıkları ilin milli eğitim müdürlüğüne başvurarak görevlerine başlayabilecek.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, 98 bin 743 kişinin başvurduğu atamalarda 40 bin öğretmenin atandığını belirterek sözlerini: “Bakanlık teşkilatında 770 bin öğretmen görev yapıyor, yeni atanan 40 bin öğretmen ile bu sayısı 810 bine çıkmış durumda. 145 öğretmen branşından 87 branşta alım yapıldı. 19 branşta boş kadro yok. 37 branşta ise sınava giren olmadı. ” şeklinde sürdürdü. Sayın Çolak, yapılan atamanın Cumhuriyet tarihinin en büyük ataması olduğunu da sözlerine ekledi.

Atama sonuçlarını öğrenebilmek için Milli Eğitim Bakanlığının atama.meb.gov.tr internet adresinden sorgulama yapılabilir.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.