2013 LYS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

LYS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2013

2013 ÖSYS LYS ek yerleştirmelerle  Üniversitelerdeki 238 bin boş kontenjanın doldurulması hedefleniyor. Peki 2013 LYS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak.

Üniversiteye yerleşemeyen adaylar için büyük bir şans olan “ek yerleştirme”ler için açıköğretim fakülteleride dahil olmak üzere üniversitelerin önlisans ve lisans programlarında toplam boş kontenjan sayısı 238 bin 217 olarak saptandı.

2013-ÖSYS sonuçlarına göre tercih yapacak adayların ek yerleştirmesi de ÖSYM tarafından yapılacak. Üniversiteye yerleşemeyen adaylar ile yerleştiği halde kayıt yapmayan öğrencilerin oluşturduğu boş kontenjanlar ÖSYM’nin yayınladığı kılavuzda yer alacaklar. Adaylar bu kontenjanlar doğrultusunda puanını göz önünde bulundurarak tercih yapacaklar.

Ek Yerleştirme Sonuçları En Geç 2 Ekim 2013 Çarşamba Gününe Kadar Açıklanmış Olacak

2012-lys-sorulari

YÖK yetkililerinin açıklamalarına bakılarak, açıköğretim programları dahil olmak üzere toplam boş kontenjan sayısı 238 bin 217 olarak belirlendi. Bu kontenjanlar 144 bin 292’ininde önlisans, 93 bin 925’ininde lisans programları yer almaktadır.

İlk yerleştirme sonucu ve yerleşme hakkı kazanan fakat kayıt yaptırmayan adaylar sonucunda boş kontenjanlar  oluşmuştur. Örgün yükseköğretim programlarında 183 bin 156,açık öğretim programlarında ise 38 bin 457 kişilik açık vardır. Bu örgün yükseköğretim programlarının 126 bin 731’i önlisans, 56 bin 425’ilisans; açıköğretim programlarının 9 bini önlisans, 29 bin 457’si lisans programlarını içerir

Ek yerleştirmede ekstra 16 bin yeni kontenjan

Bu yıl Ek Yerleştirme Kılavuzu’ndaki boş kontenjanlara ek bir de 16 bin 604 kişilik yeni kontenjan açıldı. Yeni açılan programların 8 bin 561’i önlisans ve 8 bin 43 ‘ü ise lisans programını içeriyor.

Ek Tercihlere Nasıl Başvurulacak?

ÖSYS ek tercihler 30 Eylül’e kadar sürecek.

Adaylar tercih yapma hakkına sahip oldukları bölümler toplamda 30’u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercihte bulunabilecekler. 2013  ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir bölüme yerleştirilememiş veya açıköğretimin kontenjansız programlarına yerleşmiş adaylar ek yerleştirmelerde tercih yapma hakkına sahiptirler.

Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin “www.osym.gov.tr” internet adresi bireysel olarak başvurusunu yapabilecek. Bu imkanı olmayan adaylar ise başvuru merkezlerine giderek tercihlerini orada gerçekleştirecekler.

2013-ÖSYS Ek Yerleştirmede tercih yapma hakkı olan adaylar Ek Yerleştirme  Kılavuzuna ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr  İnternet  adresinden ulaşabilecek. Kılavuzun dağıtımı veya herhangi bir yerden temini mümkün değildir.

Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

30 Eylül’de sona erecek olan LYS ek tercih sonuçları en geç 2 Ekim Çarşamba gününe kadar açıklanmış olacak. ÖSYM sonuçları 1 gün sonra yani Salı günü de açıklayabilir. LYS ek yerleştirme sonuçları erken açıklanacak ve yerleşen adaylar 7 Ekim 2013 tarihi itibariyle kayıtlarını yapmış ve derslere hemen başlamış olacaklardır.

2013 LYS Ek Tercih Sonuçları İle İlgili Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz. 

30 yorum

    • evet yukarıdakı bılgı ne kadar dogru sımdı bırakın BIRAKIN SU BEN BUNU YAZDIM NE OLUR FALANI ARKADASLAR SU BILGININ DOGRU OLUP OLMADIGINI BILMIYOSUNUZ VE BELKIDE BILEREK YAPIYORLAR CUNKU NE KADAR YORUM YAPSAK SAYFA O KADAR YENILENIYOR VE HER SAYFAYA GIREN BAKIYOR SAYFA KAZANIYOR LÜTFEN YAA

  1. MERHABA ben ek yerleştirmelere kaldım fakat yerleşirmiyim teredütlerim var Fatih üniversitesi %25 burslu tibbi dökümantasyon ve sekreterlik puanı:190,14935 kalan kontenjan :18 çok istiyorum sıralamam :1531523 ygs 3 puanım :172,99166 . Sizden acil cevap ve yardım bekliyorum yardım edin lütfen.

  2. yerleşemeyenler için çok büyük bi fırsat benim için de öyle ben kendım ıcın soyluyorum tercih hatasından yerleşemedim ama hayırlısyla hepimiz için hayırlı olacak diye düşünüorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.